Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det flaxar runt Peter

ÖRNSKÖLDSVIK. Han är Uggleligans överlägsne ledare - trots att han bara finns på isen i varannan match.
Ett styrkebesked signerat Peter Hirsch. Och en angenämt problem för Modotränaren Jim Brithén.

Annons

Modo Hockeys danske burväktare och landslagsmålvakt har hittills svarat för en utmärkt säsong. Han har vaktat kassen i cirka hälften av de avverkade matcherna och han är på god väg att bli en stabil elitseriemålvakt.
Till och med en matchvinnare.
Men det finns ett problem för den fortsatta utvecklingen. Dilemmat stavas konkurrens. Målvaktskollegan Tobias Lundström är på tok för duktig för att vara andrekeeper ett faktum som inneburit att Jim Brithén inte längre har någon som spelar andrafiolen.
Varken Lundström eller Hirsch.

INGA PROBLEM FÖR BRITHÉN
Jag vet vem som är förstemålvakt. Det är han som står i målet och jag ser inget som helst problem med det. Våra målvakter fightas på lika villkor och de är upp till dem att bevisa vem som är bäst, säger Jim Brithén.
I inledningen av säsongen var Tobias Lundström den uttalade förstemålvakten. För att i samma veva ge Peter Hirsch den elitserierutin han behövde fann Modos ledarduo det klokt att köra efter principen; Lundström i två matcher, Hirsch i en.
En grundinställning som inte gäller längre.
Tobbe blev skadad och då fick Peter den elitserierutin vi strävade efter, fortsätter Brithén och påtalar på nytt att han inte upplever situationen som ett problem.
Snarare ett trevligt faktum och närmast en förutsättning för att lyckas i ett SM-slutspel.
Det är egentligen ingen skillnad på deras konkurrens i jämförelse med de som konkurrerar om de sista platserna bland utespelarna. Jag tycker att det bara är roligt och vi är väl det enda laget som har två målvakter som håller den klassen.
Så den forne andremålvakten har inte så mycket att välja på.

KONTRAKTET LÖPER UT
Nej, det är bara att göra sitt bästa och försöka övertyga de som bestämmer att de ska satsa på mig, säger storugglan, ligaledaren Peter Hirsch.
Kontraktet löper ut den här säsongen och han är tillräckligt klok för att hålla alla dörrar öppna. Han älskar ishockey, är oerhört tacksam över att han kan leva på sin idrott och avvaktar den närmaste framtiden med intresse.
Det går fort nu. Snart är det OS-uppehåll och sedan dröjer det inte länge förrän SM-slutspelet drar igång. Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på nästa säsong, bara koncentrerat mig på vad jag gör just nu, fortsätter Peter.

TOBIAS STÅR IKVÄLL
Det går onekligen bra trots att han inte får förtroendet i kväll mot Brynäs. Det är Tobias Lundströms tur att visa vad han går för och Hirsch är inställd på att öppna båsdörr och peppa övriga Modospelare till stordåd.
Det är inte speciellt svårt. Det bara rullar på och vi spelar en ishockey som jag tror att alla trivs med.
För att Peter Hirsch ska trivas som allra bäst med sitt hockeyliv vill han spela, visa att han duger och helst av allt bli tungan på vågen för Modo under ett nervigt och händelserikt SM-slutspel.
Sedan hoppas jag att klubben ger mig en vink, säger Peter, tillbakalutad med händerna i nacken.
Framtiden är han oerhört nyfiken på.

Fakta/Peter hirsch
Ålder: 22 år i mars.
Längd: 182 cm.
Vikt: 76 kg.
Moderklubb: Rungsted Cobras.
Civilstånd: Sambo med Ellinor.
Bor: I en tvårumslägenhet i centrala Örnsköldsvik.
Meriter: Dansk mästare, 54 A-landskamper, 30 J.
Aktuell: Modomålvakt som på allvar utmanar Tobias Lundström om rollen som förstekeeper.

ULF EKLUND

Annons
Annons
Annons