Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir radion i väntan på svar

Tre stora frågor: får Markus Näslund ihop ett konkurrenskraftigt lag, bygger Kent Norberg en trupp för elitserien och hur bananas kommer Niklas Wikegård att gå under detta VM?

Annons

Som sagt, mitt under silly season börjar plötsligt ett hockey-VM. Ett silly season som är galnare än någonsin om man ska tro alla rykten, som att Linus Klasen lämnar Malmö och hamnar i Linköping samt att poängkungen Robert Rosén har fått hemlängtan och vill tillbaka till Växjö, trots att han har kontrakt med AIK.

Modo då? Just nu har man en långt ifrån färdig trupp och spelare som Tollefsen, Danielsson, Schremp och Axelsson är inte ersatta och det är egentligen bara meriterade Richie Regehr som kan kallas "spetsspelare". Men de senaste dagarna har jag pratat i tur och ordning med Markus Näslund, Peter Forsberg och Per Svartvadet och de tror stenhårt på det har lagbygget och både "Foppa" och Svartvadet är säkra på Modo kommer att få ihop ett riktigt, riktigt bra lag. Den alltid något lite försiktigare Näslund är "optimistisk".

Och de här tre herrarna vet naturligtvis mer än vad jag vet, men jag förstår att supportrarna börjar bli lite oroliga. Bredden i truppen finns och skulle man också få in drömspelaren Samuel Påhlsson skulle Modo bli det hårdast arbetande laget i elitserien. Men, som sagt, Modo måste få in poänggörare i truppen och att ersätta till exempel Nicklas Danielsson blir inte lätt.

Marknaden blir allt tunnare och Modo Hockey har inte precis den plånbok Malmö Redhawks hade förra våren (å andra sidan har man inte heller den tunna plånbok Malmö har just nu...) men Markus Näslund har hela tiden sagt att truppen ska vara klar när laget går på is i början på augusti.

Modobygget har börjat rätt intressant om man pratar breddspelare, men som sagt, spetsen finns inte där än och jag förstår att Modosupportrar blir nervösa när Linköping räknar in Weinhandl och Rosén placeras i Växjö för att ta två exempel, men silly season är inte bara galen utan också lång så det gäller att ha tålamod.

Mest spännande så här långt? Självklart att Weinhandl återvänder, att Harju letar en ledande roll i Brynäs, hur kommer Timrås lågbudgetlag att klara sig och har HV skaffat sig en förstemålvakt i Gustaf Wesslau?

En annan sak: hockey-VM inleds i dag och jag har nu bestämt mig för att titta på TV och lyssna på radio, sedan spelar det ingen roll om inte ljud och bild synkar. Jag föredrar Magnus Wahlmans och L-G Janssons hockeykunnande framför lekfarbröderna Wikegård, Jihde och Boork. Dess tre herrar har en förmåga att lattja bort det seriösa, göra lekstuga av VM och även om Leif Boork sitter inne med oerhörda hockeykunskaper blir han ofta för konfliktbenägen med allt och alla. Jag förstår de som tycker att den här trion är rolig att lyssna på, men vi som vill ha seriositet och analyser och inte bara "klubban nedkörd i halsen" föredrar radion.

Annons
Annons
Annons