Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink vann Örnrullen

/

I lördags anordnades rullskidstävlingen Örnrullen på Skyttis för andra året i rad och i Sollefteå gick på söndagen Hallstarullen av stapeln. Publikplåster i startlistorna var bl.a. skidskyttestjärnan Fredrik Lindström, längdåkningsdrottningen Charlotte Kalla och trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink.

– En bra genomkörare för uppstarten av min säsong och såklart alltid roligt att vinna, säger Jörgen Brink om tävlingarna och förstaplatsen i Örnrullen.

Annons

– Fantastiskt roligt att dem vill ställa upp och bra för våra ungdomar som blir inspirerade av dem här stjärnorna.

Det sa Örnrullens tävlingsledare Håkan Wallberg från arrangörsföreningen Hägglunds om Lindström och Brinks deltagande. Tävlingen är bara inne på sitt andra år men har redan nått en sådan status att den räknas in som en av tre kvalificeringstävlingar till Världscupen i rullskidor. Och förutom de ovan nämnda stjärnorna var också många från rullskidseliten i Sverige på plats.

– Intresset för rullskidor som en egen sport har växt enormt de senaste åren och det är kul att Hägglunds kan vara arrangör för en av få tävlingar i Norrland, fortsätter Wallberg.

I Örnsköldsvik levererade också Jörgen Brink storstilat med att dramatiskt spurtvinna över Magnus Svanebo i elitklassen för herrar. Svanebo tog dock snabb revansch på söndagen och vann istället Hallstarullen. En annan som imponerade i Hallstarullen var Charlotte Kalla. Hon krossade allt och alla i damklassen och slog också nytt banrekord med hela 45 (!) sekunder.

Annons
Annons
Annons