Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arme Anders – bröt armen

ÖRNSKÖLDSVIK. En tackling i ryggen och Anders Söderberg åkte med våldsam kraft in i sargen. Han tog emot sig själv för att dämpa smällen.
Då gick armen av.
– Jag förstod direkt att den var bruten, säger han.

Annons

2001/02 är hockeysäsongen som Anders Söderberg gärna vill glömma.
Han egna insatser har liknat en berg- och dalbana och det värsta smällen inträffade i lördags.
Det var i slutet av den andra perioden. Timrå-backen Tomi Källarsson tacklade i ryggen och Anders Söderberg fick snabbt upp armarna mot plexiglaset för att lindra smällen.
Men det hjälpte inte.
Söderbergs högerarm klarade inte påfrestningen. Radiusbenet, underarmens inre ben gick omedelbart av. Modo-läkaren Göran Thorén tog sig ut på isen, konstaterade en fraktur och drog omedelbart armen till rätta.

BRUTIT SAMMA ARM TIDIGARE
Anders Söderberg röntgades och gipsades under lördagskvällen och nu väntar minst sex veckors frånvaro. Förutom en rad skavanker i ljumskar och knän har han brutit samma arm för fem-sex år sedan samt ett finger. Lördagseftermiddagens stjärnsmäll klassar han som den värsta på skadelistan.
Ja, så är det. Det är bara att acceptera att det här kan inträffa i ishockey. Nu måste det här få ta sin tid och jag kan bara hoppas att läkningen blir problemfri, säger Anders från lägenheten i centrala Örnsköldsvik.
Tomi Källarssons tackling var tuff, men Anders Söderberg vill inte ta ordet överfall i sin mun, trots att Källarsson fick matchstraff för tilltaget:
Nej, absolut inte. Det var ganska många liknande situationer i matchen och jag tror inte att han medvetet ville skada mig. Det var kanske en kombination av lite ojusta tag och otur, men jag är inte ett dugg bitter på honom.
För Anders innebär de närmaste dagarna vila. Om nio dagar väntar återbesök på sjukhuset och efter det inleds vägen tillbaka. Går allt som han hoppas är han tillbaka på isen efter OS-uppehållet, i slutet av februari.
Vi kan alltså lugna de som är oroliga över att du inte kan vara med i ett eventuellt SM-slutspel?
Absolut. Säsongen är inte över för min del och nu ska jag preparera mig för slutspurten.

ULF EKLUND

Annons
Annons
Annons