På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Anundsjö segrade i derbyt

+
Läs senare
/

Anundsjö IF stod på fyra poäng inför division 2-derbyt mot sjupoängaren Härnösands FF. Efter en fantastisk första halvlek kom målen för Anundsjö retroaktivt efter paus för en 2–1-seger.

Avsaknad av målskytte har varit Anundsjös dilemma inledningsvis av serien.

– Vi har spelat lika bra som vi gjorde före paus idag även tidigare, men det är målen som räknas. Och vårt första mål var ett riktigt stort sådant, säger Toby Davis som fick en undannickning rakt framför fötterna efter sex minuters spel av andra halvlek.

Anundsjö firade målet med en rejäl glädjehög framför det egna båset. Det andra AIF-målet renderade en klart lugnare målgest.

Den straff som Martin Dimoski fixade satte Toby Davis i det högra hörnet via HFF-keepern Stefan Lagergrens vänstra hand.

– Den var tillräckligt nära hörnet, men jag borde gjort mål redan i första halvlek, medger Davis som satte fingret för munnen när det tystnade på läktarplats runt Högslätten.

Viktor Eriksson reducerade visserligen på straff i 90:e minuten, men mer än två minuters övertid blev det inte.

Anundsjö vann dock helt rättvist och gick därmed upp på plats fem i Division 2 Norrland, med samma poäng som tabellfyran HFF.

  • Härnösand–Anundsjö 1–2 (0–0)

    Målen: 0–1 (51) Toby Davis, 0–2 (74) Toby Davis, straff, 1–2 (90) Viktor Eriksson, straff.

    Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen

    Publik: 240.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons