Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Eriksson: "Ger någon klubb mig chansen tar jag den"

/
  • I väntan på att någon klubb ska höra av sig håller Anders Eriksson på att förbereda sig för att vara redo om han får chansen.

Han har inte spelat en match på ett år.

Det hindrar dock inte Anders Eriksson som vid 37 års ålder siktar mot comeback.

– Jag har varit med länge och vet vad som krävs för att spela på den högsta nivån och är övertygad om att jag fortfarande håller, säger han.

Annons

De flesta hade nog räknat bort Anders Eriksson som efter ett tjugotal säsonger såg ut att ha gjort sitt på elitnivå men han är fast besluten om att ta sig tillbaka.

– Jag saknar verkligen ishockeyn, säger han och fortsätter:

– Ger någon klubb mig chansen så kommer jag att ta den.

Är det några klubbar som har visat intresse?

– Jag var med på Vancouvers träningsläger förra hösten för att marknadsföra mig själv och fick erbjudanden från både Ryssland och Österrike men i sommar har det ärligt talat varit ganska dött. De flesta tror nog att jag har lagt av och kastat bort mitt nummer och även om man aldrig ska säga aldrig så måste man vara realistisk. I Europa finns det kanske en chans men möjligheterna för mig i Nordamerika är väldigt, väldigt, väldigt små. Jag är nog långt ner på general managernas listor. Om jag över huvud taget finns på dem.

Varför blev det inget spel förra säsongen?

– Det fanns ingen plats för mig i Vancouver och det där i Österrike dök upp ganska sent. Jag blev erbjuden en massa pengar för att spela i Ryssland fast det kändes olustigt att åka dit efter den där flygolyckan för jag kände de flesta av spelarna som dog på ett eller annat sätt och jag tyckte inte det var värt risken. Jag har ju en familj att tänka på och pengar är inget man har användning av om man är död.

Det var ett bra tag sedan du spelade sist. Hur är egentligen formen?

– Jag tränar lika hårt som jag gjorde innan så den är det inte något fel på. Det hade nog tagit några veckor att komma i gång för jag är inte på is lika ofta som förut men jag har varit med länge och vet vad som krävs för att spela på den högsta nivån och är övertygad om att jag fortfarande håller. Annars hade jag aldrig ha försökt ta mig tillbaka.

Annons
Annons
Annons