På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

"Jag älskar både kultur och natur"

+
Läs senare
/

Redan i skolan bestämde sig tv-sportprofilen Christer Ulfbåge för att satsa på idrott. Men livet är mycket mer än bara sport för denne temperamentsfulle grå eminens.

"Jag kan hoppa på vad som helst som verkar spännande eller roligt."

 • Christer Ulfbåge

  Fyller: 70 år den 7 maj.

  Gör: Sportkommentator på Sveriges Television. Vintersporter är specialområdet.

  Bor: Stockholm.

  Familj: Fru, två barn och två bonusbarn.

  Karriär i korthet: Lokalradion i Skövde 1972, fortsatte i Falun 1976. Radiosporten i Stockholm 1976-1981. 1981 började han på tv-sporten där han varit programledare för Sportnytt och Sportspegeln samt kommenterat både vintersporter, friidrott och golf. Inte sällan har han suttit i OS-studion. Sedan 2000 arbetar han på frilansbasis. Tog 2003 initiativ till att skidskytte sändes i tv.

  Så firar han födelsedagen: Med en intim middag för de närmaste. Och kanske med en liten fest i juni.

  Om att fylla 70: "Jag ser att det står 70, men känner mig mer som 40. Jag tränar så hårt att jag har ont i musklerna. Känn själv!" (Reportern får känna på bicepsen.)

  Miljöintresse: "Vi måste vara rädda om miljön. Jag ställer bilen varje vinter, cyklar - alltid med hjälm på - och åker kommunalt."

  Tjusningen med sport: "Det har blivit mer och mer underhållning, det ger folk spänning. Det är också ett tillfälle för folk att heja på någon och visa sina känslor. Bra för känslolivet, tror jag. Det är inget skämmigt med att en karl fäller en tår."

  Radioföredöme: Lars-Gunnar Björklund, Sven "Plex" Pettersson, Tommy Engstrand med flera. "Jag har lyssnat på alla och har försökt att göra min egen grej."

  Fritidsintressen: Tränar "stenhårt" på gym två gånger i vecken, spelar golf, fäller träd vid stugan på landet där han även odlar örter. Stort kulturellt intresse med frekventa teaterbesök.

  Vid motgångar: "Jag gräver inte ner mig, utan tar nya tag."

  Styrka:"Jag har rätt starkt psyke. Fråga mina golfpartners, jag kan ligga under med fyra slag och ändå slå dem."

  Svaghet: "Jag är starkare i armarna än i benen - jag springer inte längre."

  Favoritplats: Sommarstugan i norra Uppland.

  Lyssnar helst till: "Elvis är min husgud och Frank Sinatra är inte heller dålig. Jag tillhör den generationen."

  Blir lycklig av: "Min familj."

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons