På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Hon skapar goda relationer

+
Läs senare
/

– Jag har en kärna i mig, ett brinnande engagemang och en tro på att människan själv kan skapa goda relationer. Finns det bara en vilja, finns också en väg och finns inte viljan får man skapa motivation och försöka hitta den, säger Heléne Persson.

Det är också detta hon dagligen jobbar med på AB Taktik Sweden i Härnösand, som är ett kompetensföretag med inriktning på individ och organisationer. Heléne är platschef och projektledare och hennes kunder kommer från olika branscher, exempelvis försäkringsbolag och olika myndigheter.

Hon är född och uppvuxen i Umeå och i sitt bagage har hon bland annat en utbildning som gymnasielärare i svenska och historia. Att hon skulle bli lärare bestämde hon sig för tidigt, men det skulle dröja en tid innan hon fortsatte studierna efter gymnasiet. Hon jobbade först under ett halvår som volontär i Mocambique och därefter var hon under ett år på resande fot som backpacker. Vidare har hon jobbat inom restaurangbranschen, vården och som sågverksarbetare.

Vi träffar henne hemma i bostaden i Härnösand. Hon bor i ett sekelskifteshus, där mycket av den gamla charmen behållits, men ändå är modernt. Ute på bron i sin bur är familjens kära vädurskanin Hoppis.

– Jag ställde ut honom i fall någon skulle vara allergisk, säger hon.

Heléne är ursprungligen från Umeå, vilket också dialekten skvallrar om. För fem år sedan blev hon Härnösandsbo. Då jobbade hon på Komvux i Kramfors och hade tidigare veckopendlat till hemmet i Umeå under några år.

Nu arbetar hon, förutom på Taktik, också som utvecklare av värdegrund och med värdighetsgarantier inom äldreomsorgen åt Härnösands kommun.

– De äldre har rätt till ett värdigt liv och att känna välbefinnande, vilket är lagstiftat sedan 2011. Vi måste titta på vad vi gör med de resurser vi har, men också våga titta på oss själva, våra attityder och inställningar, men till det krävs mycket mod.

När Heléne är ledig är det sonen Vincent, 6 år som gäller. Hon vistas gärna i skog och mark, promenerar eller springer och det kan bli uppemot fem mil i veckan.

– Det är så himla skönt, jag mår bra av att var ensam i skogen, det är då jag rensar tankarna och liksom landar i kroppen.

Hon läser mycket böcker och det är inte ovanligt att hon har fem stycken på gång samtidigt och det är allt från skönlitteratur till personlig utveckling och ledarskap. Just nu är det mycket om etik och moral med tanke på hennes aktuella uppdrag. Hon skriver även själv, bland annat om sina tankar och reflektioner, men även skönlitterära texter. Planerna är att i framtiden få tid att skriva en roman.

Hur ska du fira födelsedagen?

– Jag åker till Umeå och firar med min närmaste familj och räknar med att de tar hand om mig och att vi får trevligt och mysigt. Sedan planerar jag en större fest i slutet av sommaren då jag ska dra ihop alla mina vänner och de som inte kan vara med nu.

CHRISTINA ALMGREN

 • Heléne Persson

  Fyller: 40 år 22 juni.

  Bor: Härnösand.

  Familj: Sonen Vincent, 6 år.

  Husdjur: Kaninen Hoppis.

  Arbetsliv: Platschef och projektledare på AB Taktik Sweden i Härnösand, samt utvecklare av värdegrund och värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Härnösands kommun.

  Engagemang: Alla former av mänskliga rättigheter samt samhällsfrågor i stort.

  Fritiden: Springer eller promenerar i skog och mark, dansar, reser, läser böcker och skriver.

  Så rensar hon tankarna: På löprundan eller med pennan i handen.

  Blir lycklig av: "Mitt älskade barn Vincent."

  Styrkor: Öppenhet, mod och ett brinnande engagemang.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons