Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi stortrivs här uppe"

/
  • I knäet hos husse Mikael Folkesson sitter dvärgschnauzern Sigge, vilket är en hundkompis som inte backar för långa promenader.

Fyrtio år och 11 månader bodde Mikael Folkesson i Stockholm innan han tillsammans med hustrun Monica flyttade till Sollefteå. "Den 31 mars är det nio år sedan jag började på Arbetsförmedlingen", berättar han.

Annons

Dessförinnan har Mikael bland annat jobbat som försäljare och varit egen företagare. Sedan år 2003 är han anställd vid arbetsförmedlingens kundtjänst i Sollefteå.

– Jag och min fru stortrivs här uppe, säger Mikael som även tagit med sitt fotbollsintresse.

– Hammarby är så klart laget i mitt hjärta, född på söder som jag är, men nu följer vi Sollefteå GIF:s alla matcher, så ofta vi bara vi kan.

Något eget förflutet som fotbollsspelare har inte Mikael, men i hejarklacken har han alltid haft sin plats. Idrottsintresset gäller inte bara fotboll, han är allmänintresserad och ser gärna Vinterstudion på tv.

Han gillar också bilar och har en svaghet för mobiltelefoner. Musikaliskt är Abba stora favoriter och Mikael har även varit med i uttagning till tv-programmet Kvitt eller Dubbelt om gruppen.

– Jag kan dem rätt bra. Eller kunde – ska jag väl säga. Den 20 oktober 1979 såg jag dem på världsturnén i Johanneshov. Jag gillar allt av Björn och Benny, som deras musikaler och Benny Anderssons orkester.

En stor del av fritiden upptas numera av Sigge, en dvärgschnauzer som Mikael och Monica haft sedan februari 2011. De hade inte haft hund tidigare och fick tipset om denna ras av en granne.

– Det skulle vara en stor hund i en liten kropp. Och det stämmer. Vi kan gå med honom i en till två timmar, och han är helt oberörd. Han bara knallar på, säger Mikael Folkesson.

Annons
Annons
Annons