På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Motiverad för sångkarriär

+
Läs senare
/

På sin sista dag som sjuttonåring reste Sofhia Stridsman till Ayia Napa och myndighetsdagen firas således på Cypern. "Det finns nog inget bättre sätt att fira den på – det kommer att bli galet", utbrister hon.

För Sofhia är det första gången hon åker på solsemester och reser gör hon tillsammans med goda vänner. Två av tjejerna i ressällskapet är dessutom med i tjejgruppen Fusion tillsammans med Sofhia.

Sofhia växte upp i Sandslån, men flyttade som femtonåring in hos sin bror i Nacka för att kunna studera på Kulturama gymnasium. Hon börjar inom kort sista året på programmet artist och musik, med inriktningen sång.

Varför studier där?

– Jag har alltid älskat att hålla på med musik och det är en bra utbildning. Jag tror också att Stockholm kan ge bättre möjligheter.

Hon har alltid varit intresserad av sport och ägnade sig i yngre dagar åt ishockey, fotboll och gymnastik bland annat. Numera håller hon sig i god form med dans. Sofhias musikintresse har funnits där så länge hon kan minnas, men någon utpräglad musikfamilj kommer hon inte från. Hon berättar att mamma Anette körde runt i bilen med musiken på hög volym för att Sofhia skulle somna. Kanske det var redan där, som liten baby, hon fastnade för musik. Hursomhelst är musiken hennes liv och många gånger har hon äntrat scenen.

Minns du första gången?

– Första gången på scenen mimade jag tillsammans med min syster till Spice Girls.

Fyra talangtävlingar har hon tagit hem och minns alldeles speciellt när hon som åttaåring deltog i Småstjärnorna i Sollefteå.

– Det var helt obeskrivligt när jag hörde mitt namn. Det är ett av mina finaste minnen, säger Sofhia med lycka i rösten.

Sofhia är medlem i sjungande och dansande gruppen Fusion, som bildades av tre klasskompisar vilka sökte till talangtävlingen x factor för halvåret sedan. Ett program som kommer att visas i början av september.

Hur är er musik?

– Den är väldigt party!

Bär du på några drömmar?

– Att lyckas med Fusion. Att vara ensam artist har alltid varit min största dröm, men att få stå på scen och uppträda tillsammans med mina bästa vänner är obeskrivligt. Det finns inget bättre. Så man skulle kunna säga att jag redan lever min dröm, svarar Sofhia och fortsätter:

– Jag är så motiverad. Jag vill lyckas och ingenting är omöjligt.

 • Sofhia Stridsman

  Bor: Nyland och Nacka, uppvuxen i Sandslån.

  Ålder: 18 år den 18 augusti.

  Födelsedagen: "Firas med tjejerna utomlands."

  Familj: Mamma Anette, pappa Janne, syskonen Daniel, Niclas och Ida samt pojkvännen Nisse.

  Studier: Kulturma gymnasium, Hammarby sjöstad.

  Framtid: Satsar på musiken, men vill ha en bra grund att stå på med bra betyg, funderar på ett jobb som psykolog.

  Musikalisk förebild: "Jag har ingen speciell, men jag har många som inspirationskälla."

  Favoritplats: På scenen.

  Jag med tre ord: Omtänksam, empatisk, viljestark.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons