På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Kung att fylla arton

+
Läs senare
/

Städning av rummet tillhör inte Rasmus Hansens favoritsysselsättningar, men att "städa upp" och fixa till trasiga motorer vare sig de sitter på en snöskoter eller i en lastbil, det har han inget emot.

Mycket snäll, kort stubin och omtänksam är några få beskrivande ord för Rasmus. En framtid som mekaniker och förmodligen jobb i någon form med lastbilar har han i åtanke. Han praktiserar som bilmekaniker och har två år kvar av sin utbildning vid Parkskolan.

Du gillar alltså att meka?

– Ja, med allt från mopeder till bilar, lastbilar, mopeder, skotrar. Allt, svarar Rasmus.

Fritiden fylls även av ett intresse för dragracing, vilket han delar med resten av familjen. Dragracing som innebär att köra en kort sträcka så snabbt som möjligt. Hög acceleration är vad som gäller med andra ord.

– Vi tävlar i dragrace både under sommaren och vintern, säger han.

En lite lugnare hobby är fisket, vilket Rasmus gärna åker iväg och gör tillsammans med någon kompis. Här är det lugnet som ger trivseln. Ett dopp i någon av de närbelägna sjöarna har han inte heller något emot. Framför datorn slår sig Rasmus gärna ned för spel på Playstation 3 och formen hålls med cykling, inlines och slalom. Att vintertid ge sig ut med snöskotern ser han också som en härlig avkoppling.

– Det är frihet och så gillar jag de vita vidderna, säger han.

 • Rasmus Hansen

  Bor: Bjästa.

  Ålder: 18 år den 2 augusti.

  Om att fylla 18 år: "Kung att äntligen bli myndig."

  Så firas födelsedagen: "Ett besök på krogen och middagsfirande med nära och kära."

  Familj: Föräldrarna Angelica och Per samt hundarna Iza och Pricken.

  Studier: Parkskolan, Örnsköldsvik.

  Gillar: Tjejer, fiska och motorer.

  Klarar sig inte utan: "Mina kompisar, mobilen och morsan."

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons