Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung att fylla arton

/
  • Tävla i dragracing och skruva i motorer – det är saker som Rasmus Hansen gillar att syssla med.

Städning av rummet tillhör inte Rasmus Hansens favoritsysselsättningar, men att "städa upp" och fixa till trasiga motorer vare sig de sitter på en snöskoter eller i en lastbil, det har han inget emot.

Annons

Mycket snäll, kort stubin och omtänksam är några få beskrivande ord för Rasmus. En framtid som mekaniker och förmodligen jobb i någon form med lastbilar har han i åtanke. Han praktiserar som bilmekaniker och har två år kvar av sin utbildning vid Parkskolan.

Du gillar alltså att meka?

– Ja, med allt från mopeder till bilar, lastbilar, mopeder, skotrar. Allt, svarar Rasmus.

Fritiden fylls även av ett intresse för dragracing, vilket han delar med resten av familjen. Dragracing som innebär att köra en kort sträcka så snabbt som möjligt. Hög acceleration är vad som gäller med andra ord.

– Vi tävlar i dragrace både under sommaren och vintern, säger han.

En lite lugnare hobby är fisket, vilket Rasmus gärna åker iväg och gör tillsammans med någon kompis. Här är det lugnet som ger trivseln. Ett dopp i någon av de närbelägna sjöarna har han inte heller något emot. Framför datorn slår sig Rasmus gärna ned för spel på Playstation 3 och formen hålls med cykling, inlines och slalom. Att vintertid ge sig ut med snöskotern ser han också som en härlig avkoppling.

– Det är frihet och så gillar jag de vita vidderna, säger han.

Annons
Annons
Annons