Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin vill se Israel

/

Karin Olssons dröm är att få se Israel. "Det är mitt drömresmål och dit ska jag. Jesus ska visa mig sitt land", säger hon.

Annons

Karin föddes i Gullänget. När hon var sex år flyttade familjen och bodde bland annat i Lidköping. Efter tio år gick flytten norrut och Karin kom som sextonåring till Umeå där hon arbetade under många år innan hon återvände till födelseorten.

– Min syster och mina föräldrar flyttade tillbaka till Örnsköldsvik, men jag bodde även i Östersund ett år innan jag kom tillbaka, berättar Karin som varit verksam som sjuksköterska.

Att hon skulle jobba inom sjukvården var inte helt självklart under ungdomsåren. Hon började, liksom sin far, arbeta i trädgårdsbranschen.

– Jag ville jobba med människor och med händer och huvud, fundera, knepa och knåpa. Allt det fick jag i jobbet som sjuksköterska, berättar Karin som numera är sjukpensionär.

På fritiden har djur alltid spelat en stor roll för henne. När hon var barn hade familjen hund och hon själv har haft katt. Numera har Karin sällskap av sina tre minivovvar.

– De gör att jag kommer mig ut och går. Att ha hund började för min del med att jag fick en schäfer som rehabhund från Hundskolan. Efter honom skaffade jag chihuahua-papillonen Johannes, men jag tyckte han blev så ensam så han fick kompisen chihuahuan Elias och sedan kom Benjamin, chihuahua-shitzu.

Hundarna fyller en stor del av fritiden, men så gör även det kyrkliga engagemanget.

– Jag är uppfödd i Pingstkyrkan och har varit med den i många år, men sedan en tid tillbaka är det Svedjeholmskyrkan som är mitt forum och mitt hem.

Du säger att du präglats av dina föräldrar och av Jesus?

– Ja. Mina föräldrar, genom den uppfostran man fått och så har de ställt upp mycket och hjälpt mig. Jesus är också ett stöd, en hjälp och ett rättesnöre. Det är mitt allt. Han är mannen i mitt liv, säger Karin leende.

Annons
Annons
Annons