Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djur och natur engagerar

/
  • Att snickra på huset hemma i By, är avkopplande sysselsättning för Bengt Fransson, liksom en fisketur eller en promenad ute i naturen med hunden Willy.

Att kunna konsten att "blåsa igenom huvudet" efter avslutad arbetsdag är något som Bengt Fransson lärt sig att behärska. Ett bra sätt att rensa tankarna på är en promenad med hunden, ta itu med veden eller greppa hammaren och spika lite.

Annons

Bengt växte upp i Häggdånger, pappan var fiskare och familjens hem var Malvikens gamla skola. När det var dags för skolstart gick flytten in till Härnösand. Första jobbet direkt efter skolan var på en järnhandel.

– Jag var den förste i Härnösand som hade flakmoppe, berättar Bengt, som senare började arbeta på lagret.

Yrkeslivet har varit varierande. Han har jobbat inom hotell och restaurang som portier och på Saab i Trollhättan, varefter han gick en snickeriutbildning.

– Så blev jag arbetslös och man måste få göra något så jag sökte jobb på sjukhuset.

1970 kom Bengt tillbaka till Härnösand och började en tjänst på Gådeå sjukhus som skötare.

– Jag var kvar där tills de la ner och blev sedan förflyttad till Sundsvall, säger Bengt som fortfarande hoppar in extra och jobbar vid behov.

Förutom avkopplande snickeriarbeten på huset, vedhantering och skogspromenader med hunden brukar Bengt spela boule. Han deltar också i studiecirklar och nämner bland annat en läscirkel där man studerat Svenskär, Barsviken och järnhanteringen i Åvike. På fritiden blir det också en del sång och musik för Bengt, som även har ett förflutet i en PRO-kör. Hustrun Inger spelar cittra och tillsammans med henne och "Cittragänget med kör", åker de runt i Härnösandstrakten där de bland annat besöker sjukhem och sprider glädje med sång och musik.

Annons
Annons
Annons