Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Edlund, till minne

/

Annons

Ulf Edlund, Sundsvall, avled den 13 juli vid 73 års ålder.

Hans närmaste är hustrun Gunnel samt barnen Peter och Gisela med familjer.

---

Ulf föddes i en fiskestuga i Norrfällsviken och var äldst av fem syskon. Som son till fiskaren och kommunpolitikern Einar Edlund och mor Göta växte han upp i sitt älskade Nordingrå, och fick tidigt hjälpa till med fisket. I tidiga tonåren började han på skofabriken i Mjällom.

Efter FN-tjänstgöring i Gaza flyttade Ulf till Härnösand och påbörjade en bana inom Televerket. I Härnösand föddes sonen Peter. Livet förde Ulf till Timrå, där han träffat Gunnel, och där kom dottern Gisela till världen. Familjen bodde länge i Timrå, men 2005 flyttade makarna till Sundsvall.

Med sin tekniska kunskap blev Ulf försäljningsingenjör på Tele Larm. Tyvärr satte ödet käppar i hjulet för honom. 48 år gammal drabbades han av sin första stroke, men tack vare sin enorma viljestyrka kom han tillbaka. Efter många år med bra hälsa drabbades han av nya strokes med början 2001, vilket slog ut mycket av hans syn och motorik.

Äventyrslusten och upptäckarglädjen bestod däremot. Ulf fortsatte att resa. Han var välkänd i Norrfällsviken och fick epitetet Notkungen för sin förmåga att organisera notdagningen. Naturupplevelser fick han också i sommartorpet i Östbyn, Jämtland. Han älskade jakt och natur, och såg hela året fram mot älgjakten. Ulf älskade att bygga och konstruera, vilket han flitigt gjorde både i Norrfällsviken och Östbyn.

Ulf var vetgirig, nyfiken och en allvetare, men även bestämd och åsiktsfast. Han var familjekär och avgudade sina sex barnbarn. Ulf besökte ofta sin mor efter faderns bortgång 1976. Ulf var ömsint och inte rädd att stå upp för de svagare. Han älskade att sjunga med nära och kära, gärna Taube eller Dan Andersson.

Ulf var en kämpe genom idrottande, arbete och svårigheter. Han gav aldrig upp. Vi saknar vår far och kommer att minnas honom som den handlingens man han var, där han stod vid rodret på båten och styrde med säker hand.

PETER EKDAHL och GISELA EDLUND

Annons
Annons
Annons