Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne Sundelin, till minne

/

Annons

Marianne Sundelin, Björna, avled den 14 augusti vid 91 års ålder.

Hennes närmaste är barnen Ulla, Svante och Birgitta med familjer. Maken Sven avled 1986.

---

Hon växte upp i Fanbyn, Husum. Som 13-åring arbetade hon som barnflicka hos släktingar i Härnösand. Yrkeslivet började på telefonstationen i Husum, varefter hon arbetade som telefonist i Stockholm, men även på kustradiostationen Stavsnäs Radio. Tiden i Stavsnäs, en plats hon verkligen älskade, pratade hon gärna om.

På en båtresa mellan Örnsköldsvik och Stockholm träffade hon sin kärlek Sven. 1946 gifte de sig och då flyttade hon till Björna. Sedan kom tre barn till världen. Mamma var hemmafru till dess vi barn blev litet äldre. Därefter arbetade hon som telefonväxelstationsföreståndarinna i Björna fram till 1968, när hon fick arbete på skolkontoret i Björna och även som skolbibliotekarie tills dess hon gick i pension. Hon var också kyrkvärd i Björna kyrka under många år.

Mamma har alltid älskat naturen, plockade bär och svamp och promenerade dagligen med sina älskade hundar, först Mia och sedan Moje. Vintertid åkte hon gärna längskidor och vid 55 års ålder lärde hon sig åka slalom. Hemmet sköttes med kärlek och omsorg och hon var en fena på att laga god mat. Hon har alltid läst böcker och när vi barn var små uppvaktades vi alltid med en bok. Mamma var intresserad av språk och läste italienska på en språkkurs. Det mynnade sedan ut i en resa till Italien med läsning på förmiddagarna och utflykter under övrig tid. Tillsammans med döttrarna har hon också gjort flera utlandsresor, som exempelvis Capri, Garda, Mallorca och Kalabrien. Hon var ett härligt ressällskap – nyfiken på allt och ville se och prova det mesta. Det blev mycket skrattande under dessa resor.

Efter att ha drabbats av flera strokes, kände hon sig otrygg i lägenheten och flyttade till sjukhemmet Björkhem i Gideå. Där fick hon fin omvårdnad under sina sista månader. Vi är tacksamma för den fina uppväxt vi har fått i Björna och minns vår mamma med glädje och kärlek.

BARNEN

Annons
Annons
Annons