Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingeborg Norlin, till minne

/

Annons

Ingeborg Norlin, Åsele, somnade stilla in efter en kort tids sjukdom den 26 juli. Hon blev 94 år.

Hennes närmaste är döttrarna Ulla, Monica och Carina med familjer.

---

Vår mor, Ingeborg Norlin, föddes i Hocksjön i västra Ångermanland. Hon växte upp med tretton syskon och fick tidigt lära sig hjälpa till med alla sysslor i ett småjordbruk. Att samarbeta var nödvändigt och hennes omtänksamhet och vänliga bemötande har hon haft med sig sedan barndomen. Mamma fick god kontakt med alla människor och hade en positiv livssyn.

I unga år tog hon anställning i olika familjer för att hjälpa till med barn och hushållsgöromål. 1942 gifte hon sig med vår far Torsten Norlin och de fick leva ett långt och lyckligt liv tillsammans till hans bortgång 2011. Äktenskapet med pappa innebar många olika bostadsorter på grund av hans arbete. Sedan 1965 var bostadsorten Åsele.

Mamma har varit en central gestalt i vår familj. Hon har värnat om familjen och varit en alltid välkomnande mamma när vi kommit hem med våra familjer. Hennes unika förmåga kring matlagning och bakverk gav en guldkant vid besöken. Vi har många trevliga minnen av resor, svampplockning, fiske och andra naturupplevelser. Hon fick bo i sitt hem och klarade sig själv ända till slutet och trots nedsatt syn och hörsel hade hon förmågan att se det ljusa i tillvaron.

Vi är för evigt tacksamma att vi fått ha vår mamma så länge och det kommer att bli ett mycket stort tomrum som vi fyller med ljusa, goda minnen.

ULLA, MONICA och CARINA

Annons
Annons
Annons