Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greta Sundell, till minne

/

Annons

Greta Sundell, Sund, Nordingrå, avled hastigt den 4 augusti 85 år gammal.

Närmast sörjande är barnen Ingrid och Stig med familjer och sonen Per-Olof.

---

Vår mormor/farmor Greta lämnar ett stort tomrum efter sig. Hon var ung i sinnet och ville gärna följa med i vad som hände i våra liv. Tack vare telefonen kunde hon vara oss nära trots avstånden och gladdes med oss när vi hade det bra. Greta var en mycket social person. När hon inte längre hade möjlighet att åka runt och hälsa på lika mycket som tidigare höll hon kontakten via telefon i stället. Hon svarade alltid "Hallååee" när man ringde och lät alltid lika glad och förväntansfull.

Hennes dåliga hörsel kunde ibland leda till missförstånd, ofta roliga sådana. Hon var mycket slagfärdig och vi minns med glädje många roliga citat från Greta. Många av dem handlar om mat, ett av hennes glädjeämnen i livet. Ett citat som vi gärna upprepar ofta är "Jag tycker om god mat. Förresten, den behöver inte vara så god heller." Mat var viktigt och en källa till glädje.

När hon fortfarande orkade höll hon gärna bjudningar och kalas, med mycket gott att äta. Hon månade om att hennes familj och gäster skulle ha det bra. Om hon ville glädja någon eller visa tacksamhet gjorde hon ofta det genom att ge bort något gott och ätbart. Hos henne fick man alltid äta så mycket man ville och hon gjorde världens godaste pepparkakor, skorpor och havrekex. Hennes rullströmming var smått berömd i familjen.

Greta månade väldigt om dem som stod henne nära och kanske mest av allt om sonen Per-Olof. Hon kämpade hela sitt liv för att han skulle ha det så bra som möjligt. Rättvisa och ärlighet var viktigt för henne och hon sa gärna sin mening. Hon kunde vara sparsam när det gällde sig själv, men mot andra var hon oerhört generös och var snabb att visa uppskattning. Ingen kunde stråla som henne när hon gillade någon eller var nöjd med något.

Vi saknar henne så, men som tur är har vi många härliga minnen kvar.

Barnbarnen ANNA-KARIN, PETTER, JENNY, HANNA och SIMON

genom Anna-Karin

Annons
Annons
Annons