Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Einar Johansson, till minne

/

Annons

Einar Johansson, Arnäsvall, avled den 12 augusti vid 90 års ålder.

Hans närmaste är hustrun Thyra samt barnen med familjer.

---

Vår älskade farfar och morfar hade alltid en kram över till alla han träffade. Hans leende och omtänksamhet berörde alla som kom i kontakt med honom. Det var inte bara vi barnbarn som fick ta del av hans varma kramar utan även damerna som stod i charken på Domus under fredagshandlingen. Vi brukade skratta åt hans "korvfingrar", korta och tjocka arbetarfingrar på en mjuk och len hand. En hand som alltid sträcktes ut och oftast följdes av orden "Du är finast på jorden". Farfar/morfar var väldigt mån om att alla skulle ha det bra och få uppskattningen de förtjänade.

Han älskade sommaren och bjöd på allt ifrån solvarma jordgubbar till färsk nypotatis. Ibland fick vi följa med in i växthuset och själv plocka gurkor och röda små tomater som smakade sött som socker. Doften av tomatplantor kommer vi alltid att förknippa med honom. När vi ville busa med honom tog vi hans träskor och placerade dem på gruset. Sedan stod vi skrattande och såg på då han bjöd på en dansant show där han försökte parera stenarna under fötterna. Lite extra överdrev han nog för att få höra oss kikna av skratt.

Vi kommer alltid att förknippa hjortron och toscakaka med farfar/morfar. Hjortron var heligt för honom och fick aldrig förspillas. Han lärde oss att hälla en skvätt mjölk i syltburken, skaka om och sedan kunde varje droppe avnjutas. Han introducerade också äkta varmchoklad för oss barnbarn. Oftast hade vi dock i smyg hunnit lapa i oss all den goda chokladgeggan tillsammans med honom innan farmor/mormor hann komma med den varma mjölken som skulle tillsättas. Hans potatismos med massor av smör gick heller inte av för hackor.

Ibland räcker inte orden till, och hur ska man någonsin kunna finna rätt ord för att uttrycka saknaden? Men likväl som tomrummet är stort är våra minnen många. Vår älskade farfar/morfar är finast i himlen.

Barnbarnen ERIKA HOWCROFT, KAROLINA JOHANSSON och JOHANNA SVENSSON

Annons
Annons
Annons