Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernt Persson, till minne

/

Annons

Bernt Persson, Bollstabruk, har avlidit, 58 år gammal. Hans närmaste är barnen Erik och Hanna samt tidigare sambon Karin.

---

Bernt föddes i Vike, en by i norra Ångermanland. När han var 12 år flyttade familjen till Bjärtrå och senare till Bollstabruk. Han tog studenten i Kramfors och fortsatte sina studier till en fil. mag. i Umeå. Därefter började han som lärare vid Ådalsskolan i Kramfors. Han kompletterade senare sin utbildning med en lärarexamen och fortsatte sedan på Ytterlännäs skola som ämneslärare på högstadiet.

Bernt bildade familj och fick tillsammans med sin sambo Karin barnen Erik och Hanna. De bodde på Åslingevägen i Bollstabruk, ett gatunamn som fint beskriver den fantastiska tomtens belägenhet med vatten nästan runt om och fina växter så klart.

Efter ett antal år växlade Bernt över till andra arbetsuppgifter, nu inom miljöområdet. Här kunde han omsätta sina stora kunskaper och intresse för botanik, miljö och natur. De nya uppdragen bestod bland annat av mycket omfattande florainventeringar i Länsstyrelsens regi. Han fick härigenom stor erfarenhet och blev successivt engagerad på sin fritid av olika uppdragsgivare som behövde inventeringar för planering och genomförande av sina projekt. Dessa uppdrag drev han under firmanamnet Naturkonsult Bernt Persson.

Engagemanget för naturen visade han också inom Naturskyddsföreningen, vars länsordförande han var i många år. Samtidigt var han ordförande i Kramfors Kretsen.

Bernt har berättat att hans intresse för växter började när han som liten pojke promenerade med sin pappa Manfred och då blev så glad över blommorna han såg. Han lärde tidigt känna Rolf Lidberg i Sundsvall, vilket ledde till att han blev en av projektmedlemmarna i Medelpads Flora som kom ut 2010.

Musik och sång hörde också till Bernts intressen. Beatles var hans största favorit och han var en duktig amatörgitarrist, gärna då på sin Gibsongitarr. Svanökörens övningar missade han väldigt sällan och han såg alltid fram emot nästa konsert.

Vi kommer alla att sakna Bernt mycket. Även naturen har förlorat en god vän.

SYSTRARNA BARBRO MEDIN OCH BRITT PERSSON

Annons
Annons
Annons