Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Nyberg, till minne

/

Annons

Bengt Nyberg, Kramfors, avled hastigt den 15 juli vid 71 års ålder.

Närmaste sörjande är sönerna Johan och Henrik, särbon Marianne samt syskon med familjer.

---

Vår bror Bengt Nyberg föddes i Kramfors där han växte upp på Björstaberget och senare i Östby. Han tog realexamen 1959 och därefter gick han tekniskt gymnasium i Katrineholm och utbildade sig till byggnadsingenjör. Han arbetade hos Samuelsson & Bonnier i Stockholm då han träffade Annika, som han gifte sig med 1967. De bosatte sig i Kungsängen utanför Stockholm och tillsammans fick de Johan och Henrik. Äktenskapet varade till 1981. Efter anställningar i Bro kommun och Stockholms läns landsting fick Bengt en tjänst som projektledare/byggledare på Riksbanken, där han var anställd fram till 2001 då han fick avtalspension. Han flyttade då till sitt kära torp vid Gravatjärnen på Finnmarken i Kramfors, där han installerade sig för att bo permanent. Han träffade Marianne från Sollefteå år 2003. De hade sina hem på skilda håll och förblev särbos.

Hans stora intresse var att vistas i skog och mark. Under flera år var han aktiv deltagare i en knivkurs i Kramfors. Där tillverkade han många fina knivar, som en del lyckligt lottade fick i present av honom. Han gjorde många utlandsresor tillsammans med sina söner, som exempelvis USA och Australien. Den senaste resan gjorde han ensam till Bangkok för att hälsa på Henrik, som arbetar där.

Nu finns inte Bengt i sitt kära torp vid Gravatjärn i Finnmarken. Det har blivit så tyst där. Nu hör man inte längre ljudet av gräsklippare eller motorsåg. Ljudet från yxan som klyver vedklabbarna har också upphört. Livet på Gravatjärn är mycket annorlunda när inte Bengt längre finns där och gör de kära sysslorna.

Vi sörjer Bengts bortgång och våra familjer känner stor saknad. Vi kommer naturligtvis att hålla tät kontakt med Johan, Henrik och Marianne. Vi har alla stort behov av att då och då samtala med varandra, prata om Bengt och minnas honom som en underbar far, bror och särbo.

Syskonen ÅKE och BIRGIT med familjer

Annons
Annons
Annons