Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

August "Agge" Lundberg, till minne

/

Annons

Förre postområdeschefen August Lundberg, Örnsköldsvik, avled stilla i hemmet den 17 juli i en ålder av 95 år.

Hans närmaste är hustrun Greta och barnen med familjer.

---

August Lundberg, oftast kallad Agge, föddes i Teg utanför Umeå. Uppväxten i lantbrukarhemmet där, präglade honom djupt och känslan för hembygden förblev stark. Gemenskapen med de sju syskonen var livet igenom varm.

Agge tog studenten på latinlinjen vid Umeå gymnasium 1937. Han gick in i Postverket 1939 och stannade där hela sitt yrkesliv. Tjänstgöringen krävde inledningsvis många förflyttningar för arbete på olika postkontor runtom i landet. Längre sejourer blev det i Östersund och Norrtälje. Från 1961 fram till pensioneringen arbetade Agge i Örnsköldsvik, de sista fem åren som chef för Örnsköldsviks postområde. Under kriget gjorde Agge militärtjänst i armén under flera år. Han tog reservofficersexamen 1942 och blev kapten i reserven 1959.

Hans livskamrat var Greta. De gifte sig 1948. De var ett par i över 65 år. Deras familj kom med tiden att omfatta tre barn, åtta barnbarn och två barnbarnsbarn. Många kan vittna om Agges varma och omtänksamma karaktär. Han hade alltid ett vänligt ord att säga till sina medmänniskor. Agge hade stort sinne för humor. Det var många skratt i hans sällskap när han generöst delade med sig av historier och träffande repliker.

Familjen satte han alltid först. Barn stod honom nära och många är de timmar han ägnat åt lek med dem. Samvaro med familj, släkt och många vänner var en viktig del av livet. Fritidshuset i Landsjö var under många somrar boställe och samlingsplats. Ett aktivt friluftsliv med promenader och skidor ingick i den dagliga rutinen för Agge och bidrog till den goda hälsa som stod bi så gott som ända till slutet.

Vår pappa efterlämnar starka och ljusa minnen som hjälper i den stora saknaden.

Barnen LARS, MARGARETA och MARIA

Annons
Annons
Annons