Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Eriksson, till minne

/

Annons

Arne Eriksson, Östergraninge, har avlidit vid en ålder av 83 år. Närmast anhöriga är barnen Margaretha, Birger och Cecilia.

---

Vår pappa Arne föddes i Västra Vännfors i Västerbotten 1929, och var yngst av fem syskon. Som barn deltog han i tjärbränning, kolning och lertegelslagning, något som han gärna berättade om. Han studerade till verkstadsmekaniker i Vännäs, gjorde värnplikten i Sollefteå och arbetade därefter som reparatör på kraftverksbyggen och Hjälta-krossen. Hans sista anställning var på F4 som reparatör och fastighetstekniker i Sollefteå med omnejd.

Han var gift med Gun, född Nordlund, som han mötte under värnplikten i Sollefteå och Arne på motorcykeln blev snart en välkänd person i Östergraninge.

Tillsammans drev de jordbruk med mjölkkor, ungdjur och potatisodling, både utsädespotatis och matpotatis som levererades till affärer i Långsele och Sollefteå bryggeri. Många Graningebor hjälpte under 1060-talet till med potatisplockning under höstarna.

Båda var politiskt aktiva inom Centerpartiet och ledamöter av flera kommunala nämnder. När hustrun tragiskt omkom vid en bilolycka 1974 blev Arne ensamstående far till tre barn, den yngsta bara 3 år. Arne var även en duktig snickare och hade alltid olika byggprojekt på gång; uthus, garage och maskinhallar. Som den sociala och utåtriktade person han var, blev han också en omtyckt och uppskattad danspartner på gammeldansaftnar i Sollefteåtrakten. 70-årsdagen firades med en månadslång USA-resa med barnen och deras respektive. Där besökte de San Fransisco, släktingar i Salt Lake City, nationalparkerna Grand Canyon och Yellowstone och Niagara-fallet. 80-årsdagen firades i Östergraninge med släkt från såväl Guns som Arnes sida.

Under det sista året hade han hjälp av hemtjänst, och deltog med glädje i verksamheten på Träffen i Långsele. Han sjöng gärna allsång och var nöjd med livet. En kraftig stroke den 22 juli blev för mycket och han vaknade inte upp ur medvetslösheten innan han somnade in den 26 juli.

MARGARETHA, BIRGER, CECILIA MED BARN NATALIE, SETH OCH SAMUEL

Annons
Annons
Annons