Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aina Lif, till minne

Annons

Aina Lif, Rossön, insomnade i stillhet den 28 juli vid 91 års ålder.

Närmast anhöriga är barnen Vivi-Ann, Sune, Eva, Gunilla och Esbjörn samt sonhustrun Janet med familjer.

---

Mor Aina, född Dahlén, föddes i Lövvik, Tåsjö, i en syskonskara av sju barn. Familjen splittrades 1923 då modern Hanna avled i samband med sonen Oskars födelse. Mamma var då endast tre år gammal. Samtliga barn togs om hand av släkt och vänner. Det skulle dröja ända tills åttaårsåldern innan mamma återförenades med sin far som då hade bildat ny familj. Mamma började arbeta som piga redan efter konfirmationen. Hon träffade sitt livs kärlek Henrik Lif från grannbyn redan i unga år, gifte sig och fostrade sex barn. Familjen flyttade till Rossön 1945.

När alla barn lämnat familj och byn för arbete och studier började mamma arbeta, först som städerska och sedan inom vården. Hon arbetade fram till sin pensionering och var verksam såväl i Östersund som på hemorten. Mammas egna barndomsupplevelser gjorde att hon med särskild glädje såg hur familjen utökades med inte mindre än tolv barnbarn och tjugo barnbarnsbarn. En höjdpunkt i hennes liv var när vi kom och hälsade på i Rossön och hon fick skämma bort oss med god mat och dryck. En stor sorg för henne var dock när äldste sonen Bernt gick bort i cancer 2008.

Mamma deltog aktivt i byns angelägenheter och hade med sin empatiska och lågmälda läggning en stor vänkrets i samhället. Hon hade många intressen utöver matlagning såsom musik och idrott och följde många sportarrangemang genom sin tv. Mamma hade en stor kunskapstörst som dåtidens samhälle tyvärr inte tillvaratog.

Mamma lämnar nu oss i ljust minne och med stor tacksamhet.

Barnen VIVI-ANN, SUNE, EVA, GUNILLA och ESBJÖRN

Annons
Annons
Annons