Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoter stals ur garage

/

En nästan ny skoter har stulits ur ett garage mitt i ett villaområde i Örnsköldsvik.

Annons

När Peder Lövdahl i Svartby på lördagkvällen gick in i sitt garage vid villan fick han en chock: hans Skidoo Backcountry årsmodell 2011 stod inte där den skulle stå. Eftersom Peder varit bortrest kan det ha gått en vecka sedan skotern försvann.

- Jag har frågat grannarna men inget har sett något. Tjuvarna måste ha haft släp eller liknande för att få med sig skotern. Kanske något tidningsbud eller så har sett något, säger en bedrövad Peder Lövdahl som är tacksam för tips från allmänheten.

- Jag betalar gärna hittelön, bara jag får tillbaka skotern.

Värdet på den uppskattar han till över 100 000 kronor.

- Den har bara gått 130 mil.

Han säger att han polisanmält stölden men inte haft besök av polis.

Under söndagen fick han in tips om att skotern setts stående i flera dagar i Faresta, bara några kilometer bort. Men enligt tipsaren har skotern inte synts till sedan i fredags.

Flera andra inbrott upptäcktes och anmäldes under lördagen. I Själevad har en klubbstuga fått ovälkommet besök; en okänd summa pengar samt en tv uppges ha stulits. I Bjästa har diverse elektronikvaror stulits ur ett fritidshus de senaste veckorna och i Örnsköldsvik har en villa haft påhälsning medan de boende var borta. Oklart vad som försvunnit särifrån.  

Annons
Annons
Annons