Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Polis tvingades avbryta skidskyttarnas heta avslutningsfest: "Var irriterade"

+
Läs senare

Det hettade till rejält under skidskyttarnas avslutningsfest.
Så hett att brandlarmet gick igång – flera gånger.
– Det utlöstes manuellt på flera ställen av någon som sprang runt på hotellet och hade roligt, säger skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

Arkivbild. En polis utanför Park Hotel i Holmenkollen.

På söndagen avgjordes säsongens sista världscupstävling i norska Holmenkollen. Efter det stod det klart att fransmannen Martin Fourcade tog hem den totala världscupen på herrsidan och att tyska Laura Dahlmeier vann på damsidan. Dagens bästa svenskar var Sveriges Anna Magnusson (23:e) och Fredrik Lindström (18:e).

På kvällen var det dags för den årliga avslutningsfesten. Detta år firade drygt 400 personer världscupavslutningen på Park Hotel i Holmenkollen.

Men efter att flertalet brandlarm utlösts manuellt, tillkallades polis och brandkår till hotellen och festen fick avbrytas.

– Att de var tvungna att stänga ner festen var irriterande för de som njöt av festen, skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

– Det är en tradition att vi anordnar en avslutande fest. Jag tror att folk hade roligt och de skulle säkert önska att det varade lite längre, men de överlever nog.

Det är ännu oklart vem eller vilka som ligger bakom händelsen.

Annons
Annons
Annons