Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger direkt för Hörnqvist

Patric Hörnqvist har landat i Stockholm och spelar lördagskvällens match i ishockey-VM mot Italien. Däremot missar Johan Franzén matchen.

Annons

Han landade efter en lång flygresa på lördagsmorgonen - och spelade i ishockey-VM samma kväll.

Patric Hörnqvist blev poänglös men bidrog till Tre Kronors seger över Italien, 4-0 (2-0, 1-0, 1-0).

Den 25-årige Nashvilleforwarden var tredje bästa målskytt bland svenskarna i NHL med 27 fullträffar den här säsongen. Han ska bidra med mål i Tre Kronor. Det gjorde han också, fast han inte hamnade i målprotokollet.

Hörnqvist hade stor del i det svenska 3-0-målet då han skymde italienske målvakten Daniel Bellissimo, Karlskogamålvakten som spelar i Timrå nästa säsong. Backen Erik Karlsson laddade och sköt mål i spel fem mot tre.

Hörnqvist hade också två frilägen i den andra perioden - men Bellissimo klarade båda gångerna.

Franzén borta

Med Johan Franzén borta efter det brutna näsbenet mot Ryssland i fredags behövdes verkligen Hörnqvist. Pär Mårts fick rulla på elva forwards för tredje matchen i rad och lät tre centrar (Niklas Persson, Marcus Krüger och Calle Järnkrok) dela på jobbet mellan fyra ytterforwardspar.

Hörnqvist spelade tillsammans med Daniel Alfredsson.

Franzén förväntas dock spela i gruppavslutningen mot Lettland på tisdag.

Tre Kronor hade fredagens stjärnmöte och 3-7-smäll mot Ryssland i benen och var inte på topp. Men det blev ändå en ganska behaglig resa tack vare ett tidigt ledningsmål. Marcus Krüger gjorde 1-0 redan efter 5.13 på en målvaktsretur sedan Erik Karlsson först skjutit. En bra start också för Hörnqvist som var inne på isen.

Backen Staffan Kronwall styrde in 2-0 efter 19.12.

Landeskogs första

I den andra perioden dominerade Tre Kronor stort, vann skotten, med 17-7, men gjorde bara ett mål - det genom Karlsson då Hörnqvist skymde. Henrik Zetterberg spelade fram och var den som hade fixat spel i fem mot tre då han drog på sig två italienska utvisningar i samma byte.

Gabriel Landeskog gjorde sitt första landslagsmål i sin åttonde landskamp när han sköt 4-0 i början av tredje perioden.

AIK-målvakten Viktor Fasth, som hade en tuff kväll mot Ryssland med sju insläppta mål, fick fylla på självförtroendet med att hålla nollan för första gången i den här VM-turneringen. Han räddade 19 skott.

Den femte VM-segern innebär att Tre Kronor är klart för kvartsfinal och som sämst kan bli trea i gruppen. Nu väntar två spelfria dagar innan Lettlandsmatchen. (TT)

Annons
Annons
Annons