Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saucedos poppiga julklapp

Annons

Danny Saucedo satsar på en annan sorts julstress än gemene man. Han turnerar, skriver musik och häckar i tv-rutan - men musikbranschens julklappsrejs deltar han inte i. Danny går mot strömmen och släpper nya plattan "Set your body free" på julafton.

Medan andra artister som bäst kämpar för att bli klara med sina skivor i tid till julhandeln har Danny inför sin andra soloskiva bestämt sig för att göra något helt annat.

Datumet är annorlunda, men det musikaliska innehållet, både på singeln "Radio" och övriga skivan, är mer av den dansmusik han gjort sig känd för tidigare - och han har målgruppen klar för sig.

Konstigt karriärval

Och att Danny Saucedo inte ville göra den sorts poprock som många tidigare "Idol"-deltagare har begåvat marknaden med visste han tidigt. Skivbolaget tussade följaktligen ihop honom med dansproducenter, singeln "Tokyo" släpptes och plötsligt hade "Idol"-Danny hitlisteframgångar och en egen musikkarriär.

Och just det faktum att han redan var framgångsrik i eget namn gjorde en del förvånade när han bildade pojkband tillsammans med "Idol"-kollegorna Erik Segerstedt och Mattias Andréasson. Ingen av dem kunde stoltsera med riktigt samma kommersiella framgångar som Danny Saucedo. Men Danny själv vill inte alls hålla med om att det var ett konstigt karriärval.

Skriver med Kicken

Gruppens debutsingel nådde också ända upp till singellistans förstaplats. Och nu är de jokrar i Melodifestivalen med egna "Baby goodbye".

För övrigt är det svårt att rabbla upp allt han jobbar med - förutom soloskivan och EMD deltar han flitigt i tv-program som "Så ska det låta", "Doobidoo" och "Fredag hela veckan", han turnerar i Polen och Ryssland, och någonstans mitt i allt hinner han också skriva låtar åt andra artister. Men de rocklåtar han just nu skriver tillsammans med Christian "Kicken" Lundqvist från "Poodles" kommer inte att släppas under hans namn.

Vad publiken tycker är viktigt för honom, och han skäms inte för att vara kommersiell.

Annons
Annons