Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre än väntat för Morgan Stanley

Annons

Den amerikanska storbanken Morgan Stanley redovisade på onsdagen en oväntat stor kvartalsförlust för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, avslutat den 30 november.

Aktien slaktades i den elektroniska förhandeln på Wall Street.

Morgan Stanleys rörelseresultat för räkenskapsårets fjärde kvartal blev en förlust på 2,2 miljarder dollar, 2:24 dollar per aktie. Det var en förbättring jämfört med förlusten på 3,6 miljarder dollar, 3:61 dollar per aktie, under samma kvartal i fjol.

Men analytiker hade räknat med en betydligt större resultatförbättring. Snittprognosen på Wall Street låg inför rapporten på en förlust på 33 cent per aktie, enligt en Reuters-enkät.

Morgan Stanley-aktien föll initialt när siffrorna hade offentliggjorts, ned med omkring 8 procent i den elektroniska handeln på New York-börsen.

Tidigare i år har finanskrisen raderat ut 74 procent av Morgan Stanleys börsvärde samtidigt som banken för att återvinna förtroendet på kredit- och kapitalmarknaden pressats till att dra in 19 miljarder dollar i nytt kapital från ägarna.

I tisdags lyfte Morgan Stanley-aktien med 18 procent, sedan konkurrenten Goldman Sachs överraskat med ett oväntat starkt resultat samtidigt som USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) sänkte sin styrränta oväntat mycket, till rekordlåga 0,00-0,25 procent.

Annons
Annons