Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosenberg och Toivonen mot Island

Annons

Förbundskapten Erik Hamrén har startelvan i onsdagens landskamp mot Island klar.

Ola Toivonen får chansen som vänstermittfältare, Markus Rosenberg som anfallare och Andreas Granqvist fortsätter som högerback.

Startelvan hade varit lite annorlunda om det inte hade varit ett EM snart, säger Hamrén.

Erik Hamrén valde att berätta för spelarna det som alla såg redan efter tisdagens träning. Spelarna med blåa västar var startelvan, de övriga får börja matchen på bänken.

Alltså får Andreas Granqvist hålla till på ytterbacksplatsen och Ola Toivonen på kanten.

Jag tycker de gjorde det bra mot Kroatien och jag är sugen på att titta på dem igen med tanke på EM. Jag har pratat mycket med Ola och vi är båda överens om att han är bäst i en "nummer 10"-roll (där givne Zlatan Ibrahimovic nu spelar), men eftersom han är en matchvinnare vill jag ha honom på plan, säger Hamrén.

Ola Toivonen har inget emot det, även om han hellre vill in i mitten.

Jag tycker det gick bra för mig på kanten då, även om jag hade lite problem med defensiven. Det är klart jag hellre skulle spela som nummer 10, men kanten går naturligtvis också bra. Speciellt nu när jag behöver lite speltid i kroppen då det var länge sedan jag spelade senast, säger Toivonen.

Även mittbacken Andreas Granqvist blir kvar på den högerbackplats han fick prova på.

Det gav en liten "boost" efter Kroatienmatchen när jag kände att det fungerade. Det är lite svårt i positionsspel, och det är klart att jag hellre skulle spela mittback, en position jag haft i tio år, säger Granqvist.

På topp får Markus Rosenberg chansen, och på vänsterbacken får Behrang Safari få spela - på ljumskskadade Martin Olssons bekostnad.

Hamrén igen:

Både Martin Olsson och Mikael Lustig hade kunnat spela i morgon, men jag tycker att det är bättre att de får lite fler träningspass i sig först. Jag har också valt att vila Anders Svensson, som har haft en enorm belastning och inte har något behov av den här matchen, säger Hamrén.

Andreas Isaksson, som är tillbaka i full träning efter sina axelproblem, får chansen i målet.

Avspark 20.15 på Gamla Ullevi.

Annons
Annons
Annons