Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordpublik såg inte Frank Ocean

Annons

Lapp på luckan, men det stora samtalsämnet ställde in. En rekordpublik såg inte Frank Ocean på Way Out West-festivalen i Göteborg.

Årets Way Out West-festival var större än någonsin. Torsdag, fredag och lördag besökte 27 000 människor Slottsskogen för att se band som Blur, Bon Iver och Feist. Siffran utgör ett rekord för Göteborgsfestivalen som startade 2007 och då lockade knappt 20 000 besökare.

Lördagens final var ett framträdande med det tyska kultbandet Kraftwerk. Gruppen uppträdde framför en stor bioduk där projektioner visades i 3D under konserten. Utsikten från scenen lär ha varit fantastisk: 27 000 personer hade samtidigt på sig små, vita glasögon av papper.

Frank Ocean ställde in

Årets hetaste bokning på Way Out West var r'n'b-artisten Frank Ocean. Hans debutalbum "Channel orange" har hyllats av en snart sagt unison kritikerkår och sångaren blev ett stort samtalsämne när han nyligen kom ut som bisexuell. Frank Ocean har sin bakgrund i hiphopkollektivet Odd Future och hans beslut att komma ut är unikt i den ofta mycket homofoba hiphopvärlden.

Frank Oceans uppträdande på Way Out West hängde i en skör tråd. Som brast. På torsdagen avbryt han sin spelning i Oslo efter bara fyra låtar. Sedan ställde han in den konsert som var bokad i Finland på fredagen. Arrangörerna bakom Way Out West hoppades in i det sista, men Ocean ställde in även i Göteborg.

Jag är jättebesviken. Det var den bästa bokningen de hade i år, sade Alexandra Karlsson, ett fan som hade spetsat in sig på att se konserten.

"Kommer tillbaka"

R'n'b-stjärnan har nu ställt in hela den europeiska delen av sin pågående världsturné där han skulle uppträda som förband till Coldplay. I ett uttalande ber han sina fans om ursäkt:

"Låt mig börja med att säga att jag känner mig som ett arsle nu, men jag var tvungen att fatta ett tufft beslut angående mitt schema de närmaste månaderna. Jag är ledsen som f-n. Jag kommer tillbaka om ni vill ha mig".

Frank Oceans inställda konsert var naturligtvis det stora samtalsämnet på lördagen, men redan innan festivalen drog igång lyckades arrangörerna skapa debatt. På årets Way Out West serverades inget kött, vilket gav upphov till så väl bifall som hätsk kritik.

Annons
Annons
Annons