Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordform utan elvisp

Annons

Med elvispen kraschade hon.

Nu visar Uppsalasimmaren Jennie Johansson, 24, rekordform tack vare en putsad teknik.

Med knappt en månad kvar till OS satte hon svenskt rekord på 50 meter bröstsim och noterade årets näst bästa tid i världen, 30,65.

Synd att det inte är en OS-distans, men det är ändå viktigt med snabbheten första 50. Jag känner mig väldigt stark, sade Johansson som siktar på OS-final på dubbla distansen i London.

Trots att Johansson är inne i en tung träningsperiod har hon glänst på SM. I torsdags slog hon personligt rekord på 200 meter bröstsim och på fredagen blev det rekord och utklassningsseger på 50 meter. Johansson putsade sitt eget svenska rekord från VM i fjol, där hon blev femma, med 24 hundradelar. Segermarginalen till tvåan Rebecca Ejdervik, Täby, var 88 hundradelar.

Genombrott med visp

Även på OS-distansen 100 meter bröstsim - som hon simmar i SM på lördagen - har hon slagit svenskt rekord tidigare i år och är sjua på världsårsbästalistan.

Johansson kom från ingenstans och slog igenom på EM för två år sedan med silver på 100 meter bröstsim och brons på halva distansen.

Trots det hon själv kallar för elvispen.

Ja, det var så det såg ut, skrattade hon. Det var väldigt mycket ösa på och det håller inte på hundra meter. Jag tog slut. Nu har jag förändrat tekniken och jobbat väldigt mycket på att behålla längden på mina armtag även på slutet. Det är mer flyt nu.

Siktar på final

På VM-debuten i fjol hade hon precis börjat förändringen, tiden blev för knapp och hon missade final och slutade elva.

Resultatet har kommit i år då hon gått ned till 1.07,10.

Till de allra bästa på världsårsbästalistan saknas drygt en sekund.

I fjol på VM vann Rebecca Soni på 1.04,9. Dit är det väldigt långt och det är väl inte riktigt realistiskt, men jag tänker inte så mycket på det. Jag fokuserar på att försöka nå final och där ska jag simma det snabbaste jag gjort.
Annons
Annons
Annons