Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polen och Ryssland delade på poängen

Annons

På Warszawas gator utgjorde flera av de polska och ryska fansen en skamfläck för fotbolls-EM.

På planen hade Polen och Ryssland däremot inget att skämmas för. Efter 1-1 har båda lagen goda chanser att ta sig till kvartsfinal.

Vi ska kämpa till slutet, sade polske förbundskaptenen Franciszek Smuda.

Alan Dzagojev gjorde två mål i EM-premiären, och visade att målformen håller i sig i tisdagens match på Nationalstadion. I 37:e minuten nickade den 21-årige ryssen in ledningsmålet, på en frispark från Andrej Arsjavin.

Målet förde upp Dzagojev i ensam skytteligaledning i turneringen.

Reflexräddad nick

Så långt hade Polen haft sin bästa chans när Vjatjeslav Malafejev reflexräddade Sebastian Boenischs nick från nära håll.

Malafejev kunde dock inget göra när Jakub Blaszczykowski bröt in från högerkanten i 57:e minuten. Dortmundmittfältaren - kallad "Kuba" - fick drömträff med vänsterfoten och skottet borrade sig in i bortre burgaveln.

Det blev varsin poäng för lagen, vilket förhoppningsvis hade en något lugnande effekt på de våldsamma supportrar som inför matchen gjorde Warszawa till ett slagfält.

Jag tycker att vi var det bättre laget i dag, sade Rysslands förbundskapten Dick Advocaat.

Han hade inga kommentarer till bråken inför matchen.

Jag hörde om det för första gången nu, jag vet inte vad som har hänt.

Båda kan gå vidare

Både Polen och Ryssland styr sina egna öden när grupp A avgörs på lördag. För Ryssland räcker det med oavgjort mot Grekland för att säkra avancemanget från gruppen. Polen tar sig vidare till kvartsfinal vid seger mot Tjeckien.

Vi bevisade i dagens match att vi har kapacitet att slå Tjeckien, sade Smuda.

Blir det ingen seger mot Tjeckien är EM däremot över för värdnationen.

Pressen är alltid närvarande, men den största pressen och anspänningen var inför öppningsmatchen mot Grekland. Nu är turneringen igång och pressen mindre, sade den polske förbundskaptenen. Det viktiga nu är att vi får vila och återhämta oss.
Annons
Annons
Annons