Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta Vongole

/

Vitlök, bladpersilja och chili... mums!

Annons

Pasta Vongole

4 portioner

1 kilo färska musslor

5 klyftor vitlök

1 rejäl bunt bladpersilja

1 mild röd chilifrukt

olivolja

2 matskedar smör

flingsalt

svartpeppar från kvarn

1 deciliter vitt vin

skal av en citron

Gör så här

Hacka vitlök, bladpersilja och chili. Stek vitlök och hälften av bladpersiljan i olivolja och smör i en rymlig kastrull.

Tillsätt musslor och krydda upp med flingsalt och svartpeppar.

Slå på vin och lägg på lock och låt musslorna ångas i 2-3 minuter, till de öppnar sig.

Blanda i chilin och resten av bladpersiljan och rivet citronskal.

Blanda såsen med ångande het nykokt pasta.

Ät, njut och må!

Annons
Annons
Annons