Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opitergium - en världsstjärna

Annons

Lutfi Kolgjini har inte haft bästa och jämnaste form på sina hästar hittills i år. Möjligen var det proppen ur på Mantorpstravet då Jägersrotränaren tog en V75-trippel med Eliott Hall, Onice Axe och Opitergium.

Totalt körde Kolgjini in 600 000 kronor och passerar snart tiomiljonersstrecket. Det ger honom en andraplats i svenska tränarligan.

Kolgjini har under många år plockat fram unghäststjärnor. Going Kronos, Raja Mirchi, Lavec Kronos, Glen Kronos, Joke Face och Micro Mesh är några i den långa raden.

Opitergium är den nya topphästen.

Jag tror han bli en världsstjärna, säger Kolgjini utan att tveka. Opitergium är väldigt stor (174 cm), den största hästen jag har i stallet, och med lite mer muskler kommer han att bli ännu bättre.

Fyraåringen var trea senast i Kungapokalen efter ett fantastiskt lopp. På lördagen lekte han hem Ina Scots Ära efter tidig ledning.

Det blev väldigt enkelt och jag behövde aldrig köra någon gång, ändå lunkade han 1.13,3. Det säger en del om hans kapacitet. Tänk när vi kan köra honom med lättare balans, då. . .

M elander i bra form

Eliott Hall skötte sig den här gången och kunde vinna Gulddivisionen efter tidigt avancemang till ledningen.

Onice Axe vann Stodivisionen efter att Kolgjini kört till spets efter halva loppet.

Stall i form. Kusk i flyt. Två travklyschor som passar in på Stefan Melander. I fredags blev det tre segrar på Rommetravet. På V75 tog Melander en imponerande seger med Friction.

Det var snack om att femåringen skulle vara med i Elitloppet men det var alldeles för tidgt ansåg Stefan Melander.

Han var inte mogen för Elitloppet och jag hade ingen tanke på att starta där. Nej, han får starta på i V75 och nu är han ju klar för Silverfinalen, sade Melander.

Lugnt i sulkyn

Mellby Sambuca, körd av Åke Svanstedt, var stor favorit och tog programenligt hand om ledningen i V75-1. Men redan efter 500 meter var Friction framme utvändigt ledaren och Melander låg skönt tillbakalutad i sulkyn. Loppet gick i 1.12,5-tempo och över upploppet rätade Melander lite på sig och Friction stack ifrån.

Jag trodde aldrig att vi skulle kunna besegra Mellby Sambuca på det här sättet. Men min häst var otroligt bra, kanske bättre än någonsin. 1.12,2 i blåsten var en väldigt bra tid, sade Melander.
Annons
Annons
Annons