Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Castro vs Bush?

/

2004 slog Barack Obama igenom på allvar då han höll ett bejublat tal på demokraternas konvent i Boston.

Annons

På tisdagen var det dags för Julian Castro att "göra en Obama". Den 37-årige borgmästaren från San Antonio i Texas imponerade då han hamnade i strålkastarljuset på konventet i Charlotte och de amerikanska analytikerna var rörande överens om att en ny stjärna i det demokratiska partiet hade fötts.

Att Castro en dag kommer att kandidera till något mer än borgmästare, kanske till och med president, är en lågoddsare. Båda partierna letar efter unga kandidater som kan locka "the hispanic vote", den växande gruppen väljare som, likt Julian Castro, söker sina rötter i spansktalande länder (Castro har mexikanskt påbrå).

Supertalangen Castro lär dock få hård konkurrens om han har ambitionen att i framtiden bli den förste "latino-presidenten", och då inte bara från tvillingbrodern Joaquin, som kandiderar till representanthuset i år. På republikanernas konvent förra veckan gjorde senatorn Marco Rubio, 41, lika stor succé som Julian Castro, och i kulisserna i det republikanska partiet väntar ett politiskt löfte med ett välbekant namn.

Detta löfte är barnbarn till ex-presidenten George H W Bush, brorson till förre presidenten George W Bush och son till den före detta Florida-guvernören Jeb Bush.

Hans mor är mexikanska, han är katolik, spansktalande och han har vid 36 års ålder börjat etablera sig på den politiska scenen.

Och namnet?

George P Bush.

Anders Rönmark

Annons
Annons
Annons