Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vet du inte vad din välfärdschef gör, Elvy?

Annons

Kommentar till Håkan Olssons svar direkt på insändaren i ÖA 3/8 med rubriken "Varför sommarstänga träffpunkter i Örnsköldsvik?".

Känner ett behov av att reda ut begreppen som används i svaret:

Grundbulten i ett välfärdssamhälle utgörs av samhällets insatser som kommer alla medborgare till del och som bekostas av alla medborgare genom ett skatteuttag efter förmåga.

Frivilliga, vänner, närstående och grannar utgör komplement!

Den viktigaste uppgiften för enhetschefen för träffpunkterna (en tjänst som tillsattes för några år sedan) är att etablera samverkan med intressenter inom olika föreningar och organisationer, så dessa – på främst ideell basis – kan driva/hjälpa till att driva verksamheten på träffpunkterna. Att för offentlig sektor självklara verksamheter drivs av ideella krafter är för mig oacceptabelt.

Jag och många med mig vill och har möjlighet att betala mer skatt än vi gör i dagsläget, för att garantera en välfärd för alla – gamla som unga, rika som fattiga, lågutbildade som högutbildade och utlandsfödda som ej utlandsfödda!

Att överlämna driften av träffpunkterna och liknande verksamheter åt föreningar och organisationer – av varierande långsiktighet och livskraft – är illa genomtänkt. Om det vore en framkomlig väg, varför har vi inte redan blomstrande verksamheter på fritidsgårdar för ungdomarna och på träffpunkter för de gamla?

Den politik som nu förs innebär en nedrustning av vårt välfärdssamhälle, vad än chefen för välfärdsförvaltningen försöker inbilla oss!

Vad jag inte förstår är varför en kommun som är socialdemokratiskt styrd ställer upp på och driver denna politik. Vet du inte vad din välfärdschef gör, Elvy?

Marianne Örberg (S)

Politiskt aktiv på gräsrotsnivå i Stockholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons