Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ingår inte ljusbehandlingen i högkostnadsskyddet?

Annons

Angående högkostnadsskyddet.

För en tid sedan lät doktor Anders Kempe, Öbackakliniken, installera ljusterapi för hudsjukdomar som eksem och psoriasis. Jag förstår inte varför denna behandling på Öbackakliniken inte berättigar till högkostnadsskydd. Det vore tidsödande och kostsamt att åka till Sundsvall för en behandling på högst fem minuter varannan dag.

Finns det något godtagbart svar på frågan varför?

I 40 år har jag besvärats av handeksem som gjort mig överkänslig i huden, för många olika ämnen. Det har hindrat mig att arbeta med händerna utan skydd.

I perioder av och till har jag kortisonbehandlats, men besvären har återkommit efter en kort tid.

Sedan jag blev ordinerad ljusterapi som komplement har jag varit befriad från besvären en längre tid. Då var det endast landstingets vårdcentral i Sundet, Härnösand, som hade den möjligheten som var tillgänglig för alla som behövde hjälpen. Men efter privatiseringen blev det omöjligt om man inte var listad där.

Jag har i mer än 25 år tillhört Blåsippans vårdcentral som efter privatiseringen är Öbacka vårdcentral. Därför ville jag lista mig där. Besvär som nämnda hudsjukdomar är både fysiskt och psykiskt påfrestande och sänker livskvaliteten väsentligt.

Jag är inte ensam om den sortens plågor.

Jag vädjar till dom som styr över ekonomiska prioriteringar när det gäller högkostnadsskyddet för Öbackakliniken, att tänka om!

Nancy Selander

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons