Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna ur törnrosasömnen

Annons
Vakna ur törnrosasömnen

Tidningen Ångermanland onsdag 9 januari. Hans Edin och dennes teorier om varför antalet färdtjänstresor sjunker:

Enligt Hans Edin görs ett snitt på 22 färdtjänstresor per år.

Detta skulle enligt Hans Edin bero på en ökad tillgänglighet av kollektivtrafiken för personer med någon form av handikapp.

Att kollektivtrafiken skulle vara mer tillgänglig kan stämma i storstäderna men ej i småstäder och på landsbygden.

Orsaken till varför antalet färdtjänstresor har sjunkit måste snarare anses bero på att rutinerna vid beställning av färdtjänstresor blivit krångligare och därför väljer denna grupp hellre att avstå från att beställa denna typ av resor, något som Hans Edin knappast kommer att ställa sig bakom, men tyvärr är detta en sanning som man ej får bortse ifrån.

Vad gäller landsbygden är det nästan ett måste att ha färdtjänst för en person som till följd av handikapp eller andra hälsoskäl ej får inneha körkort och bil. Detsamma gäller exempelvis Härnösands innerstad kvällar och helger.

Återigen är detta ett bevis på att Länstrafiken och Hans Edin endast tänker på de stora trafikstråken som E4 och liknande sträckor samt att ni som sitter och beslutar om dessa åtgärder tycks vara fullständigt främmande för verkligheten.

Det är således hög tid att länstrafiksledningen vaknar ur sin törnrosasömn och anpassar sig till verkligheten.

Själv bor jag på landsbygden där sista bussen på vardagar går klockan 17.15 från centrum och sista bussen på lördagar går klockan 14.10. Därefter blir det till att stanna hemma i sin vrå om Länstrafiken och Hans Edin får bestämma, något vi kan hoppas att så aldrig blir fallet.

Jag emotser ett svar innehållande ett löfte om stopp för försämringar av villkoren för ovan nämnda grupper av människor.

Andreas Menzel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons