Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Turistmål av hög klass

Insändare

Turistmål av hög klass

I länsstyrelsen Västernorrlands "Vision 2005" - bilden av Västernorrland - framhålls bland uppsatta mål: "Tydliggörande av länet som ett turistmål av internationell klass och Höga Kusten som världsarv".

Nämforsen i Näsåker är ett turistmål av internationell klass med de numera över 2000 hällristningarna och sambandet med stora boplatsfynd. Därtill i en svårslagen naturmiljö. Vattendomen för Nämforsens kraftverk - med dagligt vattenutsläpp 15/6-15/8 årligen - är unik i Sverige.

Vi försöker hela tiden finna lösningar för tillskapandet av ett BesöksCenter både för turister och forskare. Och åretruntöppet, med bland annat vårt prisbelönta bildspel. I norska Stjördal planeras ett BesöksCenter för områdets hällristningar till mer än dubbelt så hög kostnad - 42 mkr. 40 procent av statliga medel väntas ingå.

Vi behöver EU-medel. Och ett starkt engagemang. Det är viktigt att alla krafter samverkar och hjälps åt för en positiv utveckling i Västernorrland i allmänhet - och i inlandets glesbygd i synnerhet! Presentera och verka för det särpräglade, det oefterhärmliga, det ovärderliga. Det som inte finns, eller kan kopieras, på annan plats. Det kulturarv, som är vårt och som står sig internationellt!

Bertil Nordin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons