Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta lösningar i vår stora vidsträckta kommun

/

Annons

Svar till ”Trött anhörig som förväntas ta hand om ett antal barn…” ÖA 5/6.

Vi lever i en tid där förvärvsarbete pågår hela dygnet exempelvis handeln som har långa öppettider för oss kunder, skiftesarbeten förkommer både inom industri och inom vård och omsorg. Då är det viktigt att möjliggöra för föräldrar att arbeta. Det gör vi i Örnsköldsviks kommun, men ibland kan det vara väldigt svårt att hitta lösningar i vår stora vidsträckta kommun.

Bildningsförvaltningen löser varje barns behov av omsorg på obekväm arbetstid utifrån det schema som lämnas in av vårdnadshavare. Men då är det inte en plats i förskolan som erbjuds utan plats hos vanligtvis dagbarnvårdare. Varje barn har en egen lösning utifrån det behov som finns. Det pågår en diskussion om att ev. öppna en förskola i de centrala delarna för ”Nattis”, men det löser fortfarande inte problemen i ytterområdena. Vi kommer fortfarande att behöva olika lösningar för varje barn.

Så vi i Örnsköldsviks kommun ordnar omsorg för våra barn på obekväm tid för att möjliggöra för föräldrar att arbeta på andra tider än enbart mellan kl. 06-18.

Birgith Olsson Johansson (s)

Ordf Bildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons