Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika löner i olika län

Annons
Olika löner i olika län

Efter att ha undersökt SCB (statistiska central byrån)s löneliga för de tio yrkesgrupper med lägst genomsnittlig månadslön i landet fick jag mig en tankeställare.

Finns det någon individuell lönesättning överhuvudtaget i Härnösands callcenter-värld? Då man som vuxen arbetsför erhåller 13300 kronor brutto i månaden i grundlön samtidigt som genomsnittet för kundservicelön i rikssnitt ligger på 16500 kronor (kundservice enligt HTF) bör det finnas pengar att kräva för de som jobbar inom denna bransch!

Callcenterföretag konkurrerar inte bara med låga löner, och statliga stimulansbidrag för att rädda glesbygd, utan även med det geografiska läget...

Givetvis är lokalhyrorna mycket lägre än i storstaden, folk säljer sig billigt för att få en försörjning. Något som de stora företagen gnuggar händerna åt i besparingarnas tider.

Genom lika lön för lika arbete oberoende av geografisk ort är jag övertygad om att utflyttningstrenden till storstäderna skulle vända!

Om inte kanske EU:s jurister bör granska bemanningsföretag som har olika löner i olika län... annars konkurrerar man inte på samma vilkor... vi bor väl ändå i samma land?

Carl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons