Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni skadar kommunen med era angrepp

Annons
Ni skadar kommunen med era angrepp

Svar till Eric T:

Det är en mycket förvirrad och märklig insändare du skrivit. Vill du sprida ditt hat mot Sigge,vill du framhäva Ö-viks dricksvatten, kritisera en höjning av vattentaxan eller behöver du bara sprida din negativa energi över Härnösand som kommun?

Om du är en Härnösandsbo som följt vattendiskussionen över en tid, vet du som vi andra att vattenfrågan är gammal. Du har druckit ditt "skitvatten" i flera tiotals år. Hemab har haft ansvar för vattnet i cirka ett år!

1990 skrev jag en motion där jag pekade på problemet med det dåliga vattnet och efterlyste lösningar som exempelvis vatten från Timrå.

Tolv år har gått sedan dess utan att vattenfrågan fått någon lösning. Sju av dessa år styrde borgarna kommunen och under denna period höjde borgarna vattentaxan varje år. Var fanns du då i debatten?

Under vår mandatperiod har vi hittills inte höjt taxan, trots ständigt ökande kostnader och färre konsumenter på grund av utflyttningen. När Hemab beslutade om en taxehöjning under 2002, var det en enig bolagsstyrelse med medlemmar tillsatta av de politiska partierna, vilka finns representerade i fullmäktige, som fattade beslutet. Beslutsunderlaget är framtaget av ett flertal tjänstemän och externa experter som vi har att tillgå. Taxehöjningen skall godkännas av fullmäktige för att sedan träda i kraft.

Hemab övertog en VA-verksamhet som, om den varit kvar i kommunen, bidragit med en förlust på 4-5 miljoner kronor/år och alltså direkt belastat den kommunala budgeten negativt. Enligt VA-lagen skall detta område vara självfinansierande utan att gå med vinst. Driver vi det med underskott måste andra områden bidra med medel alternativt ett aktieägartillskott. Detta ser vi inte som en lösning.

Höjningen som föreslås är lika stor som underskottet, trots detta kan vi investera 4,5 miljoner mer än vad som gjorts i genomsnitt de senaste tio åren,

14 miljoner satsas under nästa år, varav rätt mycket i förnyat vattenledningsnät, vilket förbättrar vattenkvaliteten och driftsäkerheten.

De som emotsätter sig en höjning av taxan och samtidigt kräver ett bättre vatten är så oseriösa att jag förstår varför de inte vågar framstå med sitt namn.

Vad det gäller din smutskastning av Sigge så är den mer än oförskämd. Sigge Tjärnlund är en av de tjänstemän som viger sitt liv åt kommunen, bolaget och regionen. Technichus är invigt och Värmeverket har börjat provköras. Projekt som krävt mycket av honom och hans medarbetare både inom och utom företaget.

Det finns tyvärr ett antal personer som inte önskar kommunen, bolaget eller den nuvarande politiska majoriteten någon framgång. Kom då ihåg att ni skadar kommunen och dess innevånare när ni sprider fega texter utformade som personangrepp!

Om du vill kan vi träffas så får du ta del av vattenfrågan från 1980 och framåt. Efter detta kommer du antagligen att förstå hur svår frågan är, annars skulle den nog vara löst sedan många år. Om du inte hör av dej kanske du redan finns i fullmäktige?

Lars Gunnar Hultin

Vice ordförande i Hemab och ledamot i fullmäktige för vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons