Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myndighet eller mänsklighet?

Annons

Egentligen borde man inte bry sig... men ibland blir övertrampen från migrationverket så många och så groteska att man måste reagera. Ni kommer väl ihåg Luciadagen i Ånge i fjol, när ett tjog poliser stormade in hos en invandrarfamilj, förde bort den med förhoppningsvis milt våld och skickade bort dem till ett främmande land, där man varken hade släkt eller vänner eller ens kunde språket. Sedan fick man krypa till korset och hämta hem familjen. Tack politiker i Ånge med kommunalrådet i spetsen för den rakryggade insatsen. Men visst skulle det vara trevligt att få se "notan" för detta myndighetsövergrepp i gamla Sverige och en ursäkt från den ansvariga myndigheten Migrationsverket, denna ofantliga koloss på "paragraf-fötter", för detta fatala misstag.

Men det lär aldrig ske. Migrationsverket med sin chef, mannen som aldrig ler, men som numera förhoppningsvis betalar sin TV-avgift har nu slagit till igen.

Nu gäller det en ung, svårt sjuk kvinna i vår närmaste omgivning, som ska utvisas till ett diktaturland, där hon aldrig kommer att få den vård hon behöver.

Ovanpå detta hamnar hon i ett land, som hon som undersökande journalist, med rätta har kritiserat för upprepade brott mot mänskligheten. Vi vanliga människor reagerar med bestörtning och vrede mot detta groteska övertramp av en myndighet, som inte ser människan för det paragrafstaket som man hukar bakom. En ny personlig tragedi skapas av en myndighet, som inte förstått att paragraftecknet är ett handtag, som ska hjälpa människorna mot övergrepp istället för att stjälpa dem.

Nu har jag väntat på ett politiskt inhopp från Sollefteå kommuns politiker av Ångetyp" till stöd för vår invandrare, men tystnaden är kompakt. Det är nu ni ska visa om ni accepterar Migrationsverkets beslut eller ser till att verkets lakejer och "lakejor" får en utbildning, där mänsklighetsbegreppet får en chans att mäta sig med paragrafrytteriet.

Och till den ansvarige ministern vill jag säga - se upp spå att inte

Migrationsverket blir Migrationsvärken.

Förslag till insändare från

Torsten Lund

Österforse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons