Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas eländesbeskrivning

Annons
Moderaternas eländesbeskrivning

Svar till insändare signerat (m) i Tidningen Ångermanland den 25 januari:

Vi kan förstå om läsekretsen till slut tröttnar på den träta som landstingspolitiker fullföljer på insändarsidorna. Moderaterna har tre debattörer som med gott humör påtalar sin egen förträfflighet.

Allt annat är mörker, okunskap och trångsynthet. Detta måste bemötas.

Vi citerar: "Vi moderater vill åstadkomma en väl fungerande sjukvård, korta sjukvårdsköer och åstadkomma ett attraktivt arbetsklimat för medicinsk personal inom de närmaste fyra åren".

Det är bra. Det är självklart. Det vill alla i landstinget. Men den moderata självgodheten tycks tro att bara moderaterna står för detta. Det är hutlöst.

Bertil Lindström (m) uppröres över att vi skrivit: "Moderaterna röstar för lägre landstingsresurser via lägre skattesats".

BL borde kanske mera uppröras över sin egen politiska sekreterare som i insändare föklarat att moderaterna sagt nej till skattehöjning när majoriteten och sjukvårdspartiet fann detta vara nödvändigt. Vi har bara citerat denna m-källa.

Det är inte så många år sedan BL hade ett eget förslag om oförändrad skattesats när till och med m-gruppen fann att sjukvårdens behov krävde ett bättre resursunderlag och en högre skattesats än vad BL kunde acceptera. Det är många svårförståeliga turer i detta men det utmynnar i att BL talar si och agerar så och ändrar uppfattning från tid till annan.

Den moderata eländesbeskrivningen av Västernorrland fortsätter.

Vi citerar: "Vårt läns samhällsservice (sjukvård, skola, äldrevård) är mycket sämre än i Stockholm". Har moderaterna inte tagit del av debatten om förlossningsvårdens hotande kollaps i Stockholm? Har moderaterna inte lyssnat på de lyckliga föräldrar från Stockholm som skött förlossning och dagarna därefter på BB i Sollefteå?

Har moderaterna inte förstått den dramatiska reduktionen av sjukhus och vårdplatser i Stockholm? Har inte moderaterna tagit del av det vittnesbörd som Jerzy Einhorn givit om cancersjukvårdens resursförluster i Stockholm? Har inte moderaterna läst reportagen om 8-12 timmars väntan på akut mottagning i Stockholm?

Sedan kan Stockholm försöka lära sig hur man skottar snö och gatuborgarrådet (m) hur man organiserar snöröjning.

LO Hemmingson

Sjukvårdspartiet Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons