Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ord men litet innehåll

Annons

E Jag vill ge Tom Sundelin, beröm på en punkt och det är att han inte stöder en skattehöjning. Skattebetalarna frågar sig vad det är värt, med tanke på den skattehöjning (s) drev igenom efter förra valet, trots att ni förnekade detta före valet. Jag tänker inte heller beskylla ditt parti för att agera i panik, jag skulle hellre villa säga att ni slutat att agera. Däremot måste jag säga att jag inte kan hitta några av de långsiktiga åtgärder som du säger behövs. Det låter naturligtvis bra med uttryck som vara handlingskraftig , ta rätta beslut och påskynda utredningar, men för mig blir det bara ord utan innehåll. Vilka konkreta åtgärder vill du sätta in för att intäkterna skall räcka till utgifterna?.
Du gör det också lätt för dig genom att framställa socialdemokraternas misslyckande med
budget 2002 som en tillfällighet. Sanningen är ju den att de senaste fem åren har kommunen gjort en samlad förlust på 187 miljoner och att det bara var i fjol (skattehöjning) som intäkterna räckte till utgifterna. Det här året finns förhoppningar att det går jämt ut, men kommande tre år väntas förlusten bli ytterligare cirka 120 miljoner.

Det finns allt för många kommuner där staten (kommunakuten) nu agerar förmyndare och dikterar villkoren därför att kommunerna inte själva klarar sin ekonomi. Jag tycker att Örnsköldsvik är en för fin kommun för att behöva hamna i den situationen. Då gäller det att agera i tid och då vi själva kan påverka i stället för att sitta med armarna i kors.
Till sist tycker jag du gör en logisk kullerbytta när du anklagar oppositionens förslag för att vara luft och samtidigt påstå att det skadar vår kommun.
Jag glömde att berömma dig för att du tar debatten om kommunens dåliga ekonomi, trots att det finns andra med större ansvar för den än du. Tidigare erfarenheter påminner mig dock, att de som i vanliga fall är rätt pratglada, närmast får tunghäfta och skrivkramp när ekonomi diskuteras.


DAN OLSSON (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons