Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Köp inte pälskläder

Insändare

E Den sista fredagen i november är det Fur Free Friday. Det är en dag då pälsdjuren uppmärksammas världen över. Nyligen har rävuppfödning upphört i Sverige, eftersom rävar inte kan leva ett naturligt liv i de burar de spärrats in.
Ett liknande förslag angående pälsuppfödning av mink ligger nu framme.
Minkar spärras in i trånga burar på en yta lika stor som en uppslagen kvällstidning. De får inte tillgång till bohålor, simvatten eller sysselsättning. Detta leder till psykiska besvär för minken, såsom att den börjar bita i sin egen päls.
Efter ett halvår av plågeri, då deras päls anses vara fin nog, gasas de ihjäl och blir pälskläder. Inget djur borde få födas upp, leva ett plågsamt liv och sedan en grym död till mötes, för att bli till ett lyxplagg. Inga människor behöver päls för att slippa frysa, det finns andra kläder. Detta måste få ett stopp!
I Sverige finns förutom 190 minkfarmer även 15 chinchillafarmer och 10 kaninfarmer. Som konsument kan du välja att inte köpa pälskläder eller kläder med pälsartiklar för att hjälpa till att få ett stopp på djurplågeriet.TINA OLOFSSON

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons