Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens inställning till sopsortering

Annons

Det är ju så modernt med miljötänkande. Kärnkraft bort och vind – och solkraft in , kör bil med rätt slags motorer med rätt sorts drivmedel, åk tåg i stället för bil och ät ekologiskt och helst lokalproducerat för att bl.a. minska transportutsläpp.

Dessutom uppmanas vi i det vardagliga livet till källsortering. Här kommer mitt problem. Kommunen som i andra sammanhang starkt förordar miljötänkande hos kommuninnevånarna ger för min del ett direkt motsatt besked. Påverkad av informationen har jag sedan många år samvetsgrannt sorterat tidningar, kartonger , glas i olika färger och så vidare för att göra den insats för miljön som enskilda individer förväntas göra. Till saken hör att jag är handikappad och rullstolsburen sedan många år och därför beroende av hjälp med transport till uppsamlingsstället. Detta har hittills skötts av de fantastiska människor som arbetar som hemhjälp hos mig. De passerar nämligen stationen varje gång efter besöken hos mig. Av någon anledning har nu kommunen via deras arbetsledning förbjudet denna tjänst. För mig är detta obegripligt. Inte minst för att det inte innebär någon förlängd arbetstid , inga skaderisker eller annat som skulle kunna påverka eller överhuvudtaget något som motiverar beslutet annat än en praktiskt okunnig beslutsfattare som dessutom saknar miljöintresse och därför arbetar mot kommunens offentliga budskap. Detta styrks också av en kontakt med ansvarig som på frågan om hur hon föreslog att jag skulle hantera frågan att : ”Släng allt i soptunnan !”

Jag anser att det är viktigt med rätt miljötänk allt från de stora till oss små. Respekten för kommunens inställning i sammanhanget minskar dock – eller försvinner – när man uppmanar till en återgång till vad som varit med allt i den egna soptunnan. (Å hade inte Miva synpunkter på att kasta glas i soptunnan ?)

Hemtjänstpersonalen gör enligt min mening fantastiska insatser och borde inte behöva vara inblandade i obetänksamma , omotiverade och tråkiga regler.

Margot Andersson

Varvet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons