Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen landshövding är värd fantasilön

Annons
Ingen landshövding är värd fantasilön

Vilka häpnadsväckande rövarindivider jag läser om, när det gäller löneligan för landshövdingar, i Tidningen Ångermanland. Ingen av dessa är värda sådana fantasisummor i lön. Har Gerhard Larsson i Västernorrland inget hut eller skam i kroppen, att som han gör i artikeln framhålla att vid Samhall uppbar han en månadslön på 170 000 kronor. Dessa summor är rena stölden av medborgarnas medel, ingen gör rätt för den summan. Att som landshövding åka omkring och klippa band eller sätta sin namnteckning på redan formulerade och beslutade papper klarar även en uteliggare.

Inte undra på att terrorism och våld breder ut sig åt alla håll, när de etablerade i samhället, hur odugliga de än är, blir matade av regeringar till reträttplatser livet ut. Det socialdemokraterna bör göra, och det inom rimlig tid, är att sätta stopp för utsugarpolitiken och bygget av det nya klassamhället. Det behövs en revolt för att en gång för alla dela på landets stora tillgångar och överflöd.

De svaga i samhället har också rätt till en dräglig tillvaro, till livets slut. Däribland gruppen pensionärer som blir behandlade som mindre vetande. Resultatet av den förda politiken de senaste åren där marknaden och korruptionen styr, är en farlig väg. USA har nu en tid haft Afghanistan som sitt nya övningsfält med bomber och granater och detta förordar Göran Persson och Anna Lindh som humant. Skandal, vilka individer som kallar sig demokrater.

Bernt Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons