Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Gröna växter är grunden till allt liv

Insändare

Gröna växter är grunden till allt liv

När man jobbar med växter, och vet vilken stor betydelse de gröna växterna har för vår miljö, men även för vårt eget välbefinnande, känns det konstigt att komma till en modern hälsocentral eller till ett sjukhus, där man bytt ut alla gröna växter mot plastblommor.

De gröna växterna binder solenergi genom fotosyntesen. Vid fotosyntesen tar de gröna växterna upp koldioxid ur luften och avger syre. Det vill säga de renar luften från koldioxid och syresätter den. När vi förbränner energi tar vi upp syre från luften och avger koldioxid vid utandningen.

Parkarbetare som arbetar i stadens centrum upplever ofta att luften känns behagligare att andas, när parkträden börjar grönska på våren och försommaren.

En stilla undran, i vår högteknologiska värld har vi glömt bort hur de gröna växterna fungerar. En förflugen tanke, har vi även glömt bort hur människorna fungerar?

I alla fall är de gröna växterna grunden till allt levande på jorden. Utan gröna växter vore jorden en död planet. Vi borde känna större respekt och ödmjukhet inför naturens under.

Åke Holmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons