Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Freden viktigaste frågan för EU

Insändare

Freden viktigaste frågan för EU

Öppet brev till statsminister Göran Persson:

Det finns säkert en innerlig önskan hos alla människor i hela världen att inga krig får förekomma i det egna landet och för övrigt inte i något av jordens länder.

Det är en skam för hela världen att krig pågår varje dygn i någon del av världens länder år 2002. Orättvisor och religionsmotsättningar torde ofta vara orsaker till dessa krig. Inom dessa områden finns säkert oändligt mycket att kartlägga och förebygga.

Det som jag dessutom inte förstår är varför inte EU, vars första målsättning till bildandet av detta organ efter andra världskriget var att bevara freden, inte drivit frågan järnhårt till alla jordens länder.

Jag anser att EU:s viktigaste målsättning i fortsättningen skall vara att ena alla stater eller länder på jorden till ett fredsorgan som FN, där alla jordens länder är representerade i fredsorganet och som enväldigt övervakar freden och som enväldigt förfogar över vapentillverkningen och utbildar behövande arbetsstyrkor för fredens bevarande, etcetera. En världsdomstol för fred bör finnas så att parterna kan vända sig dit om de inte känner sig nöjda.

Sverige är representerad i EU bland annat av vår statsminister Göran Persson och som är väl insatt i EU:s frågor. Göran Persson har dessutom beslutsrätt i organet och bör därigenom kunna driva frågan hårt i EU för fred i alla jordens länder. Gott nytt år i fred, önskar

Margit Höglund

Ramvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons